Doktor Yazdığı Kitabın Geliri ile Okullara Kitaplık Yaptırıyor

smaniye’nin Kadirli ilçesindeki devlet hastanesinde dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Serkan Besli, Adana ve Osmaniye’deki ihtiyacı olan ilkokullara kendi imkanlarıyla kütüphane kuruyor.

Uzm. Dr. Serkan Besli, yazmış olduğu ‘Mükemmel Çocuk’ adlı kitabın gelirini yine kitaplar için harcıyor ve okullara kitaplık yaptırıyor.
Projesine ilk olarak Adana’nın İmamoğlu ilçesi Cumhuriyet İlkokulu’nda başlayan Besli, öğrencilerle beraber kitapları raflara dizdi.

Okullarında kitaplık olmadığını ve okumayı sevdiklerini söyleyen öğrenciler mutluluklarını Dr. Besli’ye sarılarak gösterdiler.

Kendini eğitime adayan Dr. Serkan Besli, bu projeyi yapmaktaki amaçlarının geleceği emanet edecekleri çocukların daha fazla okuması ve okuduktan sonra da ülkeye yararlı birer insan olmasını sağlamak olduğunu söyledi.


Bunun yolunun da okumaktan geçtiğini belirten Besli, “Adana ve Osmaniye’de ve tüm ilçelerinde kitaplığı olmayan kütüphanesi olmayan okul kalmamasını hedefliyoruz. Her okula bir kitaplık projesini bütün ülke genelinde yapmayı planlıyorum. Her okulun kitaplığını oluşturmayı hedefliyorum” dedi.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Medet Aydın’da, okullarındaki kütüphane eksikliği gideren Dr. Serkan Besli’ye teşekkür etti.

Yorum bırakın