Hayal Gücünüzün Gelişmesi

Hayal Gücünüzün Gelişmesi. En yaratıcı fikirleri(m)nizin genellikle yürürken ortaya çıktığını söyleyen araştırmalar yayınlandı. 2014 yılında Stanford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, herhangi bir yürüyüş aktivitesi – ister bir yürüyüş bandı üzerinde olsun, isterseniz bir arkadaşınıza giderken yapmış olduğunuz eylem- yaratıcı fikirlerin olgunlaşmasını kolaylaştırıyor.

Gerçekten büyük düşüncelerin hepsi yürüyerek tasarlanır.

Nietzsche amcamızın bu sözünü, yaptığı araştırmalarla ortaya koyan Marily Oppezzo ve Daniel Schwartz şu sonuca varmışlar. “Yapılan deneylerde katılımcılar içerisinde yürüyüş eylemini gerçekleştirenlerin, daha çarpıcı ve efektif fikirler ortaya çıkardığına ulaştık.”

Çalışma Ortamları

Evet birçoğumuz, yaptığı işlerin şartlarına göre genellikle oturarak bunu ifa ediyor. Ama bu araştırmaya göre, bizden öyle uzun boylu yürüyüşler istenmiyor. Gün içinde 5 ile 16 dakika arasındaki bir yürüyüş eylemi, bu uyarıcıyı uyarmaya yetiyor. Oppezzo, “Fiziksel aktivitenin önemli olduğunu ve çok sık oturmanın sağlıksız olduğunu zaten biliyoruz. Bu çalışma, okuldaki boşluklar ya da işyerindeki bir toplantıyı yürüyüşe dönüştürmek olsun, fiziksel aktivitenin gün içine entegre edilmesi için başka bir gerekçe.” diyor.

Yorum bırakın