Tıp Öğrencileri ‘TIPTA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR’ Kongresinde Buluştu

Bu yılın ilk tıp öğrenci kongresi olma özelliği taşıyan Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu UBİAT’ın 24 Şubat tarihinde başlayan ‘’Tıpta Güncel Yaklaşımlar’’ kongresi 26 Şubat Pazar günü yapılan Uludağ ve Bursa gezileri ile birlikte sona erdi.

 

Bu yılın ilk tıp öğrenci kongresi olma özelliği taşıyan Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu UBİAT’ın 24 Şubat tarihinde başlayan ‘’Tıpta Güncel Yaklaşımlar’’ kongresi Pazar günü yapılan Uludağ ve Bursa gezileri ile birlikte sona erdi. Kongre, sosyal içeriklerinin yanı sıra bilimsel yönünün zenginliği ile de dinleyicileri adeta bilime doyurdu. Bu seneki kongreye üniversitenin birbirinden değerli hocaları Prof. Dr. Gürkan Uncu, Prof. Dr. Osman Akın Serdar, Prof. Dr. Tuncay Yılmazlar, Prof. Dr. Mehmet Baykara, Prof. Dr. Müfit Parlak, Doç. Dr. Erdem Çubukçu, Op. Dr. Deniz Tihan, topluluğun danışman hocası Doç. Dr. İlker Mustafa Kafa’nın yanı sıra kanserle ilgili çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Canfeza Sezgin de katkı sağladı. Bununla birlikte çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sunarak hem zamana karşı hem de birbirlerine karşı yarışma imkanı buldular. Kongre süresince desteklerini esirgemeyen tıp fakültesi dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, kongrenin sonunda serbest kürsüde yaptığı konuşmada ‘’Ubiat’ın üstüne her sene daha fazla koyarak çok güzel kongreler düzenlediğini, ‘’serbest kürsü’’ kavramını çok beğendiğini hatta kendi kongrelerinde de uygulamak istediğinden bahsetti.
Biz, tıp öğrencileri olarak kongreler düzenleyerek hem biraz stres atmak hem de bilime katkı sağlama amacı taşıyoruz. Eğer bunu birazcık da başarabiliyorsak ne mutlu bize. Yazımı, kongrenin bu kadar güzel olmasını sağlayan ‘’gizli kahramanları’’ sayıp noktalıyorum. Kongre başkanımız Stj. Dr. Özge ÖNÜRMEN, UBİAT başkanımız Stj. Dr. Gül ADA, yegane para kasamız Stj. Dr. Muhittin AKALIN, 4-5 kişinin yaptığı işi tek başına yapan teknik sorumlumuz ve Steve Jobs’umuz Sefa ERMANCIK, geçen senenin kongre tecrübesiyle bize ışık tutan selef kongre başkanımız Stj. Dr. Hünkar SEYREK, Kongre boyunca adım atmadığı yer kalmayan Stj. Dr. Berkay ZEYREK, şıklıkları ve soğukkanlılıkları ile profesyonelleri aratmayan değerli sunucularımız Stj. Dr. Selman MERT ve Stj. Dr. Tuğçe AKBAŞ, sosyal medyayı sallayan kankacım Stj. Dr. Berkay EREN, İsmail Kadir DAĞHAN, Barış YILDIZ desk kızlarının korkulu rüyası Ecem TÜFEKÇİ, ulaşımcılarımız Stj. Dr. Utku ÖZGÜR, Stj. Dr. Bengi GÜNGÖR, Hüseyin ENGİN, Fatih KOCABAŞ, Alper BATMAN ve Büşra YOLCU, poster bastırmak için bile sponsor bulabilen Turgut YURDAKUL ve son olarak kongrenin ulaşımcısı, sponsorcusu, denetleyicisi aklınıza gelebilecek her eylemde yer alan değerli kardeşim İlker Gökay GÜNEY.
Burada adını anmadığım arkadaşlarımın bana alınmamasını rica ediyorum. Adınızı bu satırlara yazamasam bile hepimiz bu kongrenin birer gizli kahramanıyız. Başka bir UBİAT kongresinde görüşmek dileğiyle esen kalın.
Taylan BİLİR – DoktorlarSitesi.NET Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Temsilcisi ve Köşe Yazarı

Yorum bırakın