Yapay Zeka Kullanan İnsanlar

Yapay Zeka Kullanan İnsanlar . Elon Musk, geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu bir konuşmasında insan beyinlerini bir yapay zekayla birleştirebilecek bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını söyledi. Neurolink. 

Bu sayede, bellek kapasitesinin artırılabilir veya bilgi işlem aygıtlarıyla doğrudan arayüz oluşturabilir olacağını düşünüyor Musk. Bu beyin-bilgisayar arayüzleri bugün sadece bilim kurguda mevcuttur. Tıbbi alanda, elektrod dizileri ve diğer implantlar, Parkinson, epilepsi ve diğer nörodejeneratif hastalıkların etkilerinin hafifletilmesine yardımcı olmak için kullanılmıştır.

ELON MUSK

Yakın geleceğimiz nelere gebe?

Elon MUSK, kendisi günümüzün “atipik” girişimcilerinden. Kendisiyle biz dünyalıların tanışması PayPal’la olmuştu ama o zamanda bu yana o köprünün altından çok sular aktı. Yeni girişimcilerin hepsinin hayalidir onun gibi olmak ya da en azından onunla tanışmak.

Space X gibi yeni bir dünya kurdu kendisine ve şimdiden uzayla arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Bunun dışında birde Tesla’sı var Elon’ın. Burada elektrikli araç teknolojisine hız veriyor ve dünyadaki “petrolizanlığa” -petrol sempatizanlığı- son vermeyi düşlüyor. Ve birde SolarCity’si var. Güneşin etinden, sütünden faydalanmak istiyor burada.

Bunların dışında ise ulaşım sıkıntısına, boş vakitlerinde çözüm arıyor ve bu bağlamda başlattığı en bilindik projesiyse “HYPERLOOP”. Bununla ilgili şu videoyu izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=CxVSLp5QstE

Hyperloop dışında birde tünel projesi var. Bununla ilgili video ise; https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=u5V_VzRrSBI

Yorum bırakın