5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Ankara’da gerçekleşti

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (ANTBAT) tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Ulusal Öğrenci Kongresi 5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Ord. Prof. Dr. Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

‘Kalp ve Damar Hastalıkları’ konulu kongreye yurdun çeşitli fakültelerinden 450’ye yakın tıp fakültesi öğrencisi katıldı.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk’ün açılış konuşması ile başlayan kongre hocaların ve öğrencilerin sunumlarıyla devam etti.
Dekan Ertürk yaptığı konuşmada ” Bilimsel gelişmenin iyi bir şekilde sürdürülebilmesi genç beyinlerin yani sizlerin ürünü olacak sizlerin sayesinde olacak, umarım ki gelecekte çok daha başarılı bilim anlamında evrensel boyutta söz sahibi olmamızı sizler sağlayacaksınız, ben bu tür toplantıları onların başlangıcı olarak görüyorum.” ifadelerine yer verdi.
ANTBAT Başkanı Stj. Dr. Furkan Akyüz, büyük emek ve özveri ile hazırlandıkları kongre için herşeye değdini ifade ederek, “yurdun dört bir yanından gelen yarının hekimlerinin kongremizden büyük bir mutluluk ve keyif alarak ayrıldığına inanıyorum”, dedi. Tüm bu hazırlık süresince yanımızda olan, desteğini esirgemeyen tüm hocalarıma ve tabi ki ekip arkadaşlarıma teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum, açıklamasında bulundu.
Sözlü sunum ödülünü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi’nden Dönem 3 öğrencisi Etga Köprücü kazanırken, poster ödülünü de Gülhane Tıp Fakültesi’nden Halit Erkam Akdeniz ve Abdullah Şimşek kazandılar. Ödül kazanan tıp öğrencilerine para ödülü verildi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterilerinin de yer aldığı kongre Pazar günü Anıtkabir ziyareti ve sonrasında yapılan piknik ile sona erdi.
(Kongre ile ilgili tüm paylaşımları hem instagram hem twitterda #ritimbozankongre etiketiyle görebilirsiniz.)
Haber: Uzm. Dr. Fatih BATI
https://twitter.com/drfatihbati
  

Yorum bırakın