Doktorların Oluşturduğu Müzik Grubu İlk Klibi ve Albümünü Yayınladı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi yüksek öğrenimi bitiren 5 grup arkadaş DENGE isimli müzik grubu kurdu. Grupta 3 Denizlili doktor yer alıyor. Ayrıca bu müzik grubu lösemili hastalar için sosyal projelerde yapıyor.

Denizlili 3 doktordan oluşan (1 cerrah, 1 hematolog, 1 mikrobiyolog) ve 1 eczaci ve lösemili çocuklara yardım sağlayan önemli bir sosyal sorumluluk projesi yöneticisinden oluşan müzik grubu Dengeband’ın ilk albümü 19 mayısta raflarda ve dijital ortamda olacak.

Aynı evin farklı pencerelerinden bakıp aynı şeyleri gören, üniversite yıllarında ev arkadaşı olan Ödemişli Oğuz Ucagök ve Denizli’li Ender Anılır’ın defter arka sayfalarında biriktirdikleri küçük kelimeler, zamanla cümlelere sonra da şarkı sözlerine dönünce 2000 yılında eline gitar alan bu ikili ilk bestelerini yapmaya karar verdiler.

Kendi müziğini yapmak isteyen Denizli’li Can Özlü ve bir grup kurmak isteyen Özgün Atacan ile ilk müzük gruplarını 2000 yılında ‘’Esrârengiz’’ adı ile kurdular. Bu dörtlüye eklenen Ali Arman ile müzikleri İzmir de ses getirmeye başladı. Oğuz Ucagök (Vokal-askutik gitar), Ender Anılr(vokal-elektro gitar), Can Özlü (davul ve vurmalı çalgılar-back vokal), Özgün Atacan (elektro gitar-back vokal), Ali Arman(bass gitar-back vokal) ile İzmir Bornova’da ilk müzik kayıtlarını Ali Arman’ın sahip olduğu Park Studyo da yaptılar.

Grup, 2002 yılında Can Özlü ve Ender Anılır ın Tıp Fakültesi yıllarında birlikte kurdukları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Müzik Kulübü ile çok sayıda öğrenciye müzik eğitimi verilmesini sağladı. Aynı kulüp ile çok sayıda etkinlik, yardım konseri ve şenlik düzenlediler. 2002 den 2006 yılına kadar 5 yıllık sürede 50 ye yakın beste ile İzmir de çeşitli müzik külüplerinde kendi parçaları ile sahne alarak tanındılar. 2006 yılında üniversiteden mezuniyet sonrası hayat koşturmacası içerisinde Oğuz Ucagök’ ün Ödemiş’de özel eczacılık yapması, genel cerrah olan Ender Anılır’ın İstanbul’a, iç hastalıkları uzmanı Doktor Can Özlü’nün Denizli’ye, bilgisayar mühendisi olan Özgün Atacan’ın Londra’ya yerleşmesi, büyük bir sosyal sorumluluk projesi olan‘’Mutlu Olalım’’ projesi ile ilgilenen Ali Arman’ın ise geçirdiği lenfoma hastalığı ile sağlık sorunları yaşaması üzerine 2006 ve 2014 yılları arasını sessiz geçirdiler.

2014 yılında Can’ın hematoloji yan dal uzmanlığı nedeniyle İzmire tekrardan dönüşü, yeniden müziğe sarılması ve grubu toparlama isteği ile ateşlenen ekip yarım kalan işlerini tamamlamaya karar verdi. Aynı dönemde Özgün Atacan ise kariyerine yurtdışında devam etmek istedi. Tekrar bir araya gelen Can, Oğuz ve Ender için her şey yeniden başlıyordu. İçlerinde kalan müzik ateşi ile eski dostları Ali Armanı tutuşturdular.

Can Özlü’nün Esrarengiz sonrası kurduğu Kurşun Asker grubundan gitarist arkadaşı mikrobiyolog-parazitolog Orçun Zorbozan’ın da eklenmesiyle DENGE yi kurdular. Şimdiye kadar yapmış oldukları 50 ye yakın parça içinden özenle seçtikleri 7 adet parçayı yeniden yorumlamak üzere DENGE olarak studyoya girdiler. Bu dönemde yolları, bulmacanın son parçası aranjör Osman Hekimoğlu (kupa-A) ile kesişti. Kayıt yaptıkları parçalara Osman Hekimoğlu tarafından daha modern elbiseler giydirilerek müziğe dair söylemek istediklerini bir adım daha öteye taşıdılar.

DENGE nin ilk albümü ‘’Lafta Kalmasın’’ ve sounduna gelince Oğuz’un kendine has, dokulu, kirli sesi Ender Anılır’ ın derin ses stili ile albüm sounduna damga vuruyor. Müzikal anlamda pek çok türü aynı anda bir araya entegre eden DENGE kendi stillerine özgün ‘’Lafta Kalmasın’’ albümü ile, iyi hazılanmış, melodik, güçlü lirik mesajlar içeren sözlerini; evrensel duygular,aşk, insan ve günlük hayat konuları ile senkoplu ritmler bol gitar riffleri ve dijital sesler eşliğinde harmanlıyor. DENGE sanatsal açıdan hedefini ise; içlerinde müzik ateşi yandığı sürece, yapmış oldukları tüm müziklerin kalıcı eserler haline gelmesi olarak belirtiyor.

İşte o ilk video klip

Yorum bırakın