Bu Saygın Birliğe Türkiye’den Sadece İstanbul Tıp Fakültesi üye oldu

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nin M8 Alliance Üyeliği Gerçekleşti

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, M8 Alliance olarak adlandırılan ve dünyanın saygın üniversitelerinin ve tıp fakülteleri’nin bulunduğu birliğin daimi resmi üyesi oldu. Süreç yaklaşık bir yıl önce Dünya Sağlık Zirvesi (The World Health Summit)’in Berlin’de 9-11 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan toplantıya davet edilmemiz üzerine ilgili tarihlerde Dekan Yardımcımız ve Uluslararası Akademik, İdari ve Sosyal İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Oral ÖNCÜL ve Fakülte Sekreteri Ekrem AYDIN’ın katılımı ile başladı. Zirveye Katılım neticesinde 17 ülkeden 24 Tıp Fakültesinin üye olduğu M8 ittifakına üyelik başvurumuz yapıldı ve hazırlık süreci başladı.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü desteği ile, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin ÇOLAKOĞLU, Dekan Yardımcısı ve Uluslararası Akademik, İdari ve Sosyal İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Oral ÖNCÜL, Fakülte Sekreteri Ekrem AYDIN ve M8 Alliance (Medical 8 İttifakı) arasında gerçekleştirilen görüşmeler ve hazırlık sürecinin ardından, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Kanada Montreal, 8-9 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen The World Health Summit Kongresi’ne davet edildi.

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uluslararası Akademik, İdari ve Sosyal İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Oral ÖNCÜL, Montreal’de düzenlenen M8 Alliance (Medical 8 İttifakı) World Health Submit Regional Meeting in Montreal May 8-9, 2017 (Dünya Sağlık Zirvesi Bölgesel Toplantısı Montreal, 8-9 Mayıs 2017)’e katılmış, İstanbul Tıp Fakültesi olarak M8 Alliance’a katkı sunacağı projeler hakkında bir sunum gerçekleştirmiştir. Sunumun ardından yapılan gizli oylama sonucunda İstanbul Tıp Fakültesi M8 Alliance’nin, daimi resmi üyesi olması oybirliğiyle kabul edilmiştir. M8 Alliance, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği içerisinde bulunan, sanayi ve teknoloji kuruluşları tarafından da desteklenen dünyanın saygın üniversiteleri ve tıp kökenli kuruluşları tarafından oluşturulan, bilimsel ve akademik işbirliğini sağlayan ve bilimsel çalışma projelerine önemli katkı sunan bir organizasyon. İlk olarak 2009 yılında kurulan M8 Alliance, bugüne kadar birçok projeye önemli katkı sağladı ve genç araştırmacılara destek fonları oluşturdu. Bünyesinde bulunan üye üniversiteler arasında akademik ve bilimsel işbirliğine önem veren kuruluş, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere önemli sağlık kuruluşları ile sağlık politikalarının belirlenmesinde önemli katkılar gerçekleştiriyor.

M8 Alliance Dünya Sağlık Zirvesinin Kanada Montreal 8-9 Mayıs 2017 Tarihinde Geçekleşen Toplantı

Fotoğraf: İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uluslararası Akademik, İdari ve Sosyal İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Oral ÖNCÜL, Prof. Dr. Genevieve BOUCHARD ve

 

M8 Alliance Üyeleri

Association of Academic Health Centers Intenational (AAHCI), USA Charité – Universitätsmedizin Berlin, Germany
Chinese Academy of Medical Sciences, China
Coimbra Health, Portugal
Istanbul University, Istanbul Faculty of Medicine, Turkey
Geneva University Hospitals, Switzerland
Graduate Institute Geneva, Switzerland
Imperial College London, United Kingdom
Institut de Recherches Cliniques de Montréal, Canada InterAcademy Partnership (IAP) for Health, Italy
Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, USA
Kyoto University Graduate School of Medicine, Japan
London School of Hygiene & Tropical Medicine, United Kingdom Makerere University, Uganda
Monash University, Australia
National Taiwan University, Taiwan
National University of Singapore, Singapore
Peking Union Medical College, China
Russian Academy of Medical Sciences, Russian Federation
Sapienza University of Rome, Italy
University of Geneva, Switzerland
University of Montréal, Canada
University of São Paulo, Brazil
University Sorbonne Paris Cité, France
World Federation of Academic Institutions for Global Health (WFAIGH), Chile

 

Yorum bırakın