Tıp Fakültesi öğrencisi ‘Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü’nün Sahibi Oldu

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından, “Öğrenci Konseyi 1453 Ödülleri” töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından, üniversitenin Beyazıt’taki yerleşkesine düzenlenen, “Öğrenci Konseyi 1453 Ödülleri” törenine katıldı.

Burada konuşan Kalın, 25 yıl sonra mezun olduğu üniversiteye dönmenin heyecanını ve gururunu yaşadığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi’nin dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer aldığına dikkati çeken Kalın, şöyle konuştu:

“(İstanbul Üniversitesi) Hamdolsun bir ilim, fikir ve eğitim kurumu olarak yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bu mekanda, hemen yanı başımızda Süleymaniye, Fatih, Ayasofya ve Zeyrek medreselerinin birleşmesiyle çok uzun yıllar, eski tabirle akli ile nakli ilimler birlikte okutuldu. Hukuktan felsefeye, mühendislikten teolojiye, kelamdan sanata kadar, insan zihninin ulaşabileceği tüm alanlarda çok önemli çalışmalar yapıldı. İnanıyorum ki siz de burada aldığınız eğitimle, dünyaya bir fetih gözüyle yani dünyaya açılım gözüyle bakma imkanı kazanacaksınız. Bugün çağımızın en temel sorunu, yetişmiş insan sorunu. Ülkemizin de aslında en büyük avantajı ve şansı, yetişmiş insan kapasitesi potansiyeline sahip olması. İnşallah burada yapacağımız çalışmalarla aklı, erdemi, ahlakı, tefekkürü birleştiren bir insan prototipi oluşturmanın gayreti içinde olacağız. İnsanın yeryüzündeki serüveni hakikati bulma, keşfetme, hakikatle bir olmadır. Bunu hakikatle ne kadar birlikte yapabilirsek, aslında kemale ve mutluluğa da ancak o kadar ulaşabilir. Özellikle her şeyin sanallaştığı, yapay hale geldiği, Rene Geunon’un tabiri ile, ‘niceliğin egemenliğine ram olduğu bir çağda’, bizim hakikat yolcuğuna, bu sahihliğe ve otantikliğe, her zamankinden her şeyden daha fazla ihtiyacımız var.”

İÜ 1453 Ödülleri için 1453odulleri.istanbul.edu.tr sitesi üzerinden toplam 9 milyon 46 bin 011 oy kullanıldı. 9 dalda oylamaya açık olmak üzere alanında en iyi 67 kişi aday gösterildi.

BİLİM ÖDÜLÜ AZİZ SANCAR’A

İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülleri’nde Bilim Dalında Onur Ödülü, 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nü alan İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu Prof. Dr. Aziz Sancar’ın oldu.

İşte İÜ 1453 Ödülleri’ni kazananlar:

Yılın Girişimci İş Adamı: Erbakan Malkoç
Yılın En Etkili Sivil Toplum Kuruluşu: Kızılay
Yılın Sosyal Sorumluluk Proje Reklamı: Darüşşafaka
Yılın Dizisi: Payitaht Abdülhamit
Yılın Sporcusu: Kenan Sofuoğlu
Yılın Yazarı: Doç. Dr. İbrahim Kalın
Yılın Bilim İnsanı: Aziz Sancar
Yılın Genç Bilim İnsanı: Ahmet Serdar Mutluer (Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi)
Yılın Müzik Adamı: Gökhan Türkmen
Yılın Müzik Kadını: Ziynet Sali
Yılın Çıkış Yapan Radyosu: CRI TÜRK Radyo
Yılın Çıkış Yapan Yönetmeni: Alişan Günay Yıldırım
Yılın En İyi Türk Halk Müziği Sanatçısı: Mustafa Yıldızdoğan

Yorum bırakın