İleri Yaşta Doktor Olup Herkese İlham Veren 8 Kişi

Çokça soru geliyor 25 yaşındayım, 30, 35 yaşındayım bu yaştan sonra doktor olabilir miyim? Tıp okuyabilir miyim? Evet 50 hatta 60 yaşında dahi olabilirsiniz, okumanın yaşı yoktur ve azim başarıyı getirir. Uzm. Dr. Fatih BATI  basına yansıyan gerçek başarı öykülerini DoktorlarSitesi:NET ( ) için derledi.

Dr. Ruşan Sümbüloğlu (56 yaşında mezun oldu)

12 Eylül darbesinde yarım bırakmak zorunda kaldığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 56 yaşında mezun olan Ruşan Sümbüloğlu, diplomasını 12 Eylül öncesinde sınıf arkadaşıyken şimdi hocası olan Prof. Dr. Ali Çeliksöz’ün elinden aldı.

Dr. Şamil Elbey (55 yaşında mezun oldu)

Yüksek öğrenim hayatına 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Matematik bölümünde başladığını belirten Şamil Elbey, ardından bir yıl sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesine kayıt yaptırdı fakat çeşitli nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra bıraktığı yerden tıp fakültesine dönen Elbey 55 yaşında doktor oldu. doktorlarsitesi

Dr. Hasan Erdoğan (46 yaşında mezun oldu)

Akdeniz Üniversitesi (A.Ü) Tıp Fakültesi’ne 1974 yılında kaydolan, ancak 3. sınıfta iken okulu bırakmak zorunda kalan Hasan Erdoğan, afla döndüğü okuluna 4 yıl daha devam ederek, 27 yıl sonra, 46 yaşında doktor olmayı başardı.

Dr. Ömer Malatyalı (40 yaşında mezun oldu)

1982’de başladığı okuldan, 1988’de bazı sebeplerden dolayı ayrıldığını belirten Ömer Malatyalı 22 yıl sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek 40 yaşında doktor oldu.

Dr. Ferhat Bozyiğit (45 yaşında mezun oldu)

Ferhat Bozyiğit, 2 çocuk babası. Kızı 5. sınıfa geçti, oğlu ise lise son sınıfa geçti. O ise, hayalindeki doktorluğa bu yıl kavuştu ve 45 yaşında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu. drfatihbati

Dr. Gönül Berker (67 yaşında mezun oldu)

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1971 yılında mezun olduktan sonra Samsun’da eczane açarak çalışmaya başladığını anlatan Berker, şöyle devam etti: “İdealist bir eczacı olarak mesleğimi yapıyordum. Evlendim iki çocuğum oldu. 21 yıl sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde eğitime başlayarak 1996 yılında mezun oldum. Ardından OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümünü tamamladım. Okullar bitince sıkıldım ve tekrar üniversite okumak istedim. Gençlik yıllarımdaki hayalim olan doktorluk mesleği için girdiğim Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesini 6 yıl önce kazandım ve mezun oluyorum.”

Doktor adayı olan Ufuk Kilimcigöldelioğlu (tıp fakültesi okuyor)

Ufuk Kilimcigöldelioğlu İzmir Suat Seren Göğüs Hastanesi’nde temizlik görevlisi. 27 yıl önce tıp eğitimini yarım bırakan ve bugün çalıştığı hastanede o dönemde aynı sıraları paylaştığı hekimler bulunan temizlik görevlisi Kilimcigöldelioğlu, o hekimlerin de yardımıyla tam 27 yıl sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimine 2015 yılında geri döndü. Dört yıl sonra doktor olarak bu listede yer alacak.

Son olarak da yurt dışından bir örnek Dr. İngeborg Syllm-Rapoport (102 yaşında mezun oldu)

Nazi Almanyası’nda, sözlü doktora sınavına Yahudi olduğu gerekçesiyle kabul edilmeyen İngeborg Syllm-Rapoport adlı kadın, 102 yaşında hedefine ulaştı. 77 yıl sonra Hamburg Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sözlü sınavını başarıyla veren Syllm-Rapoport, 102 yaşında doktorluk ünvanı almaya layık görüldü.


Hazırlayan Uzm. Dr. Fatih BATI

Twitter: @drfatihbati

Instagram: @drfatihbati

Facebook: /drfatihbati

Yorum bırakın