Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Yazacak Arkadaşlara

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Taylan BİLİR’in tıp fakültesi yazacak arkadaşlara hitaben kaleme aldığı yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Yazacak Arkadaşlara

Herkese merhaba. Sosyal medyada takip ettiğim bazı sayfalarda fakültem ile ilgili bazı olumsuz yorumlar gördüm. Bu olumsuz yorumların tıp fakültesi yazacak arkadaşları kötü etkilememesi adına bu yazıyı kaleme almaya karar verdim. Umarım bu yazı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi yazacak arkadaşlarımızı aydınlatacak bir yazı olur.

Uzun yıllardan beri Türkiye Cumhuriyeti’nde tıp fakültelerinde probleme dayalı öğrenim, komite sistemi ve klasik sistem olarak öğrenciler üç farklı şekilde çeşitli tıp fakültelerinde eğitim görmekteydi. Pek çok fakülte probleme dayalı öğrenim ve komite sistemi ile eğitim vermekteyken benim güzide fakültem ( Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi) ise klasik sistem ile eğitim vermeye devam etti. 1970’ten günümüze kadar komite sistemine geçmek için girişimler olsa da bu konuyla ilgili asıl büyük adım 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için atıldı.

Yurt dışındaki bazı fakülteler de dahil olmak üzere birçok tıp fakültesinin eğitim sistemi incelenerek öğrencilerin eğitimine en iyi şekilde katkı sağlayacak şekilde bir komite sistemi oluşturularak ilk kez 2016-2017 yılında eğitim-öğretim bu şekilde tamamlandı.
Bu sisteme geçilmeden önce fakültenin hocalarına komite sistemiyle ilgili eğitimler verilerek hocaların bu sisteme adapte edilmesi amaçlandı.

Türkiye’de sadece iki fakültede bulunan Uludağ İyi Hekimlik Uygulamaları Simülasyon Merkezi (USİM) komite sistemine entegre edilerek öğrencilerin bu merkezi daha aktif kullanmaları sağlandı. Ayrıca isteyen öğrenciler ders dışında da burayı randevu alarak kullanabilmektedir.

Yeni komite sistemiyle birlikte öğrenci sayılarının kalabalıklığı göz önünde bulundurularak öğrencilere daha nitelikli bir eğitim verebilmek adına, sınıf mevcudu A ve B grupları şeklinde ikiye ayrıldı. Bu şekilde öğrencilerin laboratuvar, kadavra, mikroskop vb. imkanlardan en üst düzeyde yararlanması sağlandı.
Fakültemiz UTEAK tarafından 01.01.2018 yılına kadar akredite durumda olup yeniden akreditasyon almak için çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Güney Marmara’nın en önemli tıp fakültesi olduğundan, Bursa’nın güzelliğinden, yeşilinden, mavisinden, doğasından bahsedip sizi daha fazla heveslendirmek istemiyorum. Sonra kazanamazsanız üzülürsünüz.

Son olarak gelelim sosyal medyada okulum ile ilgili dolaşan olumsuz yorumlara.
1) Tıp fakültesi her yerde zordur. Göze alamıyorsanız yazmamalısınız.
2) Komite sistemi yeni geldiği için eksikleri olması doğaldır fakat Uludağ Üniversitesi’nin bunları en iyi şekilde telafi etmeye gücü vardır.
3) ‘’Tıp fakültesi sakın yazmayın!!!’’ diyen öğrencilere de zamanında başka öğrenciler’’ Tıp fakültesi sakın yazmayın!!!’’ demişler fakat onlar da o öğrencileri dinlemeyip tıp yazmışlardır. Yani bu kervan böyle gelmiş böyle gidecektir. O kişilere kulak asmayın gönlünüz neyi istiyorsa onu yazın.
Saygılarımla.

Taylan BİLİR
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi

Yorum bırakın