Bir TUS dershanesi Yüzünden Hekimler Göreve 5 Ay Geç Başlıyor!

Her Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonrası bir TUS dershanesi ÖSYM ile olan çatışması ve kendi dereceye aday öğrencilerinin yaptığı yanlış sorulara itiraz etmek için sürekli ÖSYM’ye karşı dava açıyor/açtırıyor, sınav sonuçları bu nedenle zamanında açıklanamıyor aylarca erteleniyor.
CHP Milletvekili Hüseyin Çakmak‘ın TBMM’de yaptığı açıklama:

Bir TUS dershanesi 22 Nisanda gerçekleşen Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda çıkan 10 soru için dava açtı. Bu davalar ÖSYM’nin sonuçları açıklamasına engel olmakta ve göreve başlayacak hekimlere beş ay kaybettirmektedir. Her dönem yaşanan bu sorunun tamamen reklam amaçlı olduğu ilgili kurumun “On yılda 50 soru iptal ettirdik.” biçiminde reklam yapmasından anlaşılmaktadır. Fakat ÖSYM ve TUS dershanesi arasındaki anlaşmazlıkların en büyük kurbanı ise boş yere aylarca bekletilen hekimlerdir.”

2017 İlkbahar Dönemi TUS sonrası yapılan ankette de Hekimlerin %74’ü bu davaları istemediğini dile getirmişti

TUS’a Giren Doktorların %74’ü Davaların Geri Çekilmesini İstiyor!

NTV

Medimagazin

Memurlar.net

2014-TUS Sonbahar Dönemi ve 2016-TUS Sonbahar Dönemi ‘nde açılan davaların sonucunda ÖSYM’nin Danıştay’a yaptığı itirazlar haklı bulunarak iptaline hükmedilen sorular yönünden davaların reddine karar verilmiştir!

http://www.osym.gov.tr/TR,13197/2014-tus-ve-2014-sts-tip-doktorlugu-sonbahar-donemi-yeni-degerlendirme-sonuclari-15062017.html

http://www.osym.gov.tr/TR,13094/2016-tus-sonbahar-donemi-ve-2016-sts-tip-doktorlugu-sonbahar-donemi-yeni-degerlendirme-sonuclari-26042017.html

TÜM HEKİMLER YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ SORULARA BİREYSEL OLARAK İTİRAZ EDEBİLİR ÖSYM’YE BAŞVURABİLİR! (Sınav sorularına ilişkin itirazlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) yapılmalıdır.)

KaydetKaydetKaydetKaydet

KaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydet

KaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydet

Yorum bırakın