Tıp Eğitimi Hayatına Çok Şey Sığdıran Bir Öğrenci: Kıvanç Yangı

Kıvanç Yangı, 1994 Balıkesir Bandırma doğumlu. İlk ve orta-öğretimini Bandırma’da tamamlayan Yangı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü’nü kazandı. İntern hekim olarak eğitimine devam etmektedir.

Yangı’yı diğer öğrencilerden ayıran özellik tıp eğitim hayatı boyunca bilimsel anlamda kendini hayli yetiştirmiş olmasıdır, tıp eğitiminin artık oturup sabahlara kadar notlardan ders çalışmak olmadığını hatırlatarak tüm öğrencilere bilimsel ve sosyokültürel anlamda kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyoruz.

Kıvanç Yangı’nın çalışmalarına bakacak olursak;

2013 ‘te Münih Teknik Üniversitesi’nde Nörobilimle ilgilenmeye başladı ve takiben Uluslararası Nörobilim Enstitüsü (INI Hannover), Köln Üniversitesi Hastanesi, Charite Üniversitesi ve Mayo Clinic Rochester’da Beyin Cerrahisi Bölümlerinde klinik araştırmacı olarak çalıştı. Mayo Clinic’te literatürde ilkler arasına giren bir de uluslararası yayına imza attı. Klinik araştırmacılık görevlerini yaparken aynı zamanda dünyayı gezmeye başladı ve 4 kıtada 34 farklı ülkede bulundu ve gezi yazıları yazmaya başladı. Ulusal ve Uluslararası birçok beyin cerrahisi kongresine katıldı, 2016 yılında WFNS (World Federation of Neurosurgical Societies) Foundation’ın Zimbabwe’deki toplantısında yaptığı sunumu ikincilik derecesi aldı. 2017 Yılında Hindistan’ın Mumbai şehrinde yapılan ICCN (International Conference on Complicatons in Neurosurgery 2017) toplantısında fakülte üyesi olarak yer aldı. Türk Nöroşirurji Derneği’nin düzenlediği IBNC (International Basic Neurosurgery Course) eğitimlerinin 4 ayağını da tamamlayarak temel nöroşirurji eğitimi sertifikasına sahip oldu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Girişimcilik Kulübü’nün kurucusu ve 6 yıldır Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 2018 dönemi öğrenci temsilciği görevini yürütmektedir. Aynı zamanda SİNAP’ta (Sinirbilim Araştırmaları Platformu) mentör olarak görev yapmaya başladı ve de aktif olarak Prof. Dr. Nabeel Alshafai’nin ekibi Alshafai Lab Research Team’de KranioServikal Bileşke üzerine çalışmaktadır.

Son olarak genç tıp öğrencilerine yardım etmek, yol gösterebilmek amacıyla Curly Doc Says isimli bir sayfa ve kendi web sitesini açarak öğrencileri yurt dışı olanakları, tıbbi araştırmalar konularında bilgilendirmeye ve sorularını yanıtlamaya başladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde intörnlüğüne devam etmekte olup Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında uzmanlaşmak ; uzmanlık eğitimine Amerika Birleşik Devletleri’nde devam etmek istemektedir.

Yorum bırakın