İstanbul Tıp Fakültesi Tarihinde Bir İlk ve Yeni Bir Kilometre Taşı

Ülkemizin en eski ve köklü kurumu olan İstanbul Tıp Fakültesi 190 yıllık tecrübesiyle 2017-2018 eğitim yılında İngilizce Tıp programını açarak yeni bir dönem başlatıyor.

1827 yılında Tıphane-i Amire adıyla İstanbul’un Şehzadebaşı semtinde Tulumbacıbaşı Konağı’nda eğitim hayatına başlayan, 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane adıyla tıp eğitimi serüvenine devam eden ülkemizin en eski tıp fakültesi günümüzde İstanbul Tıp Fakültesi adıyla Çapa’da eğitime devam etmektedir.

Bu yıl 1827’den bu yana 190. dönem öğrencileri ile eğitime başlayan İstanbul Tıp Fakültesi yeni bir atılım daha yaptı ve tarihine önemli bir not daha düşürdü. Şimdiye kadar yalnızca Türkçe Tıp programıyla öğrenci kabul ederken 2017-2018 yılı itibariyle 62 yeni öğrenciyle İngilizce Tıp programını başlattı.

DoktorlarSitesi.NET İstanbul Tıp Fakültesi Temsilcisi Stj. Dr. Emirhan Kandemir‘in aktardıklarına göre, Aziz Sancar Amfisi’nde gerçekleştirilen İngilizce Tıp Programı Açılış Töreni’nde fakülte dekanı, başhekim, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri konuşmalarını yaptılar. Dereceye giren öğrencilerin hediyeleri takdim edildikten sonra mesleğe ilk adım olarak kabul edilen önlük giyme töreniyle açılış programı sona erdi.


@doktorlarsitesi olarak İTF İngilizce Tıp programını kazanan öğrencileri tebrik eder, yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Yorum bırakın