Aknelerle İlgili Duyduklarınızı Unutun

Aknelerle İlgili Duyduklarınızı Unutun. Evet, sivilceler sadece dış görünüşümüzü değil aynı zamanda ruhumuzu da olumsuz etkileyebiliyorlar. Aknelerle ilgili daima çevremizden bir şeyler işitiriz ve bunlara inanmak isteriz. Ne yazık ki akneleri tedavi edeceğine inandığımız bu kulaktan dolma bilgilerin durumu daha da kötüleştirdiğine şahit oluruz. Bu yazımızda doğru bilinen bu yanlışlardan bahsettik.

1- Yeme alışkanlıkları, sivilcelerin yayılımını etkilemez.

Diyet ile akne arasında bir bağlantı olmadığını iddia eden eski araştırmalar var  ancak modern bilim tam tersini kanıtlıyor.

Şeker insülin üretimini uyarır ve bol miktarda sivilceye neden olabilir. Beyaz ekmek, soda, çikolata ve bira gibi yüksek bir glisemik indeksi olan  ürünlerden kaçının .

Süt , sebum üretimini artıran hormonlar nedeniyle de görülebilir  . Aşırı miktarı gözenekleri tıkar ve akne yapmasına neden olur.

Cildinizi temiz tutmanıza yardımcı olacak ürünler yiyin:

  • Buğday ekmeği, kaşu fıstığı, karnabahar ve salatalık gibi glisemik indeksi düşük ürünler  akne yayılımını azaltmaya yardımcı olur.
  • Çinko , yumurta, et, mantar ve deniz ürünlerinde bulunur ve cildi onarmaya yardımcı olabilir.
  • A vitamini  akne iyileşmesini kolaylaştırır. Diyetinize havuç, lahana ve ıspanak eklemek için bir neden.

2- Sigara, akne yayılımını kolaylaştırır.

Birçok kişi sigara içilmesinin akne üretimine neden olduğunu düşünüyor. Şüphesiz, tütün kullanımı kötü bir alışkanlıktır ancak  akne yayılımına neden olmaz .

Sigara , cildin yenilenmesini kötüleştirir ve akne daha yavaş iyileşir.

Sigara içmeyi bırakırsanız, daha iyi görüneceğiniz bir gerçek – cilde oksijen akışı artacak ve iyileşme süreci daha hızlı olacaktır-.

3- Kozmetik ürünler akneye sebep olur.

Tüm kozmetik ürünler ciltler için kötü değildir. Özellikle sorunlu ciltler için üretilmiş oldukları için , “Komedojenik olmayan” olarak işaretlenmiş ürünleri kullanın  . Alkol ve yağ içeren kozmetik ürünlerinden kaçının . Alkoller cildi kurutur ve cildin tahrişine ve sivilcenin yayılmasına neden olur. Yağlı ürünler cildi daha da yağlı yapar ve gözenekleri tıkar.

Kozmetik ürünlerinin şunları içermesi gerektiğini unutmayın:

  • aloe;
  • retinoller;
  • peptit 10.

Bu bileşenler, kolajen üretimini teşvik ettikleri için akne iyileşmesini geliştirir.

4- Güneş ışınları, akneden kurtulmaya yardımcı olur.

UV ışınları, yağ içeren bezlerin çalışmasını tetikler ve yeni sivilcenin ortaya çıkmasına neden olur. Sivilce varsa bronzlaşma yasaktır. 

5- Stres, akneye sebep olur.

Yeni sivilce stresin bir sonucu değildir. Akne zaten varsa stres durumu kötüleştirebilir – yara ve sivilce sonrası iyileşme yavaşlar-.

6-Sık sık yüz yıkamak akneyi giderir.

Sivilce ve siyah nokta, gözeneklerin tıkanması ve sebumun aşırı olması ile oluşur. Bu yüzden yüzünüzü istediğiniz kadar yıkayabilirsiniz, ancak akneyi direkt azaltmaz. Süngerler ve yüz fırçaları deriyi travmatize ederler ve temizlemezler. Yüzünüzü kurularken havluyu veya peçeteyi, yüzünüze sürerken tahriş edecek şekilde değil de hafifçe vurarak temizleyin.

7- Diş macunu, sivilceden kurtulmanıza yardımcı olur.

Diş macunları, kabartma tozu, uçucu yağlar, hidrojen peroksit, mentol, ve triklosan ihtiva etmektedirler ve bu içeriklerinden dolayı, evet, akneyi belki kuruturlar ama cildi daha fazla tahriş ederler.

NOT: Sivilcelerinizi parmaklarınızla patlatmanız iyi gelmeyecektir hatta durumu daha da kötüleştirebilir.

Yorum bırakın