TTB’nin Açıklamasına Tepkiler Sürüyor! Hekimler “Askerimizin Yanındayız” dedi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Afrin operasyonuyla ilgili skandal bir açıklama yaptı. PKK tarafından yapılan hiç bir eylemi terör olarak nitelendirmeyen ve sürekli ‘çatışma’dan bahseden TTB, hekimler adına yaptığı açıklamada şuları kaydetti:

Biz hekimler uyarıyoruz:

Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur.

Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz.

Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır.

Savaşa hayır, barış hemen şimdi!

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi


Bu açıklamanın ardından başta hekimler olmak üzere büyük tepki geldi.

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyinin (TTB) Afrin operasyonu ile ilgili yaptığı skandal açıklamayı sert bir dille kınadı.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Hüseyin Per, TTB’nin her zamanki gibi kendilerini şaşırtmadığını ifade ederek, ” Diyarbakır’da PKK tarafından şehit edilen Doktor Abdullah Biroğlu’nun ölümü ile ilgili PKK’yı kınayamayan TTB, devletimizin ve milletimizin milli çıkarları için Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatına karşı bildiri yayınlıyor. PKK’nın hiçbir eylemini terör olarak nitelendirmeyen, sürekli çatışma gibi yuvarlak cümleler kuran TTB Merkez Konseyi gerçek yüzünü bu açıklamayla bir kez daha gösterdi. TTB Merkez Konseyi bizi temsil etmemektedir. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olması gereken şu günlerde, bir çok ülkeden de destek açıklamaları gelirken Türkiye’de doktorların çatı örgütü olarak kabul edilen TTB’nin açıklamasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bildiriyi asla kabul etmiyor ve yayınlayanları kınıyoruz. Zira, bu operasyon milletimizin bekası için son derece önemlidir ” dedi.


TTB’nin skandal açıklamasına Milliyetçi Hekimler Derneği’nden de tepki geldi. Dernek yaptığı açıklamada: “Yüce Türk Devleti’nin ve Şanlı Türk Silahlı  Kuvvetleri’nin ilelebet yanındayız,” ifadelerini kullandı.


55 Bin hekimden oluşan Doktorlar Kulübü ‘Doc’s Club’ da TTB’nin açıklamasına sert tepki gösterdi.


Sağlık-Sen’den TTB’ye ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ tepkisi

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, terörle mücadeleyi “savaş” olarak niteleyen ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunan Türk Tabipler Birliğine (TTB) tepki gösterdi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TTB’nin Zeytin Dalı Operasyonu’na ilişkin açıklamasını eleştirdi. Memiş, TTB’nin tabipler adına yaptığını iddia ettiği açıklamanın tabipler yerine kendi ideolojik görüşlerini yansıttığını kaydetti. “Ülkemizin hekimleri ve bütün sağlık çalışanları her zaman ülkesinin, milletinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir” diyen Memiş, terör ve terör örgütleriyle mücadelenin ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyen, son olarak 15 Temmuz’da başarısız olan emperyalist güçlere karşı verilmekte olan bir mücadele olduğunu vurguladı. Gerek Fırat Kalkanı Operasyonu’nda, gerekse şu anda yürütülmekte olan Zeytin Dalı Operasyonu’nda mücadele edilen örgütlerin küresel güçlerin maşası ve temsilcisi olduğunu ifade eden Memiş, “TTB ve benzeri açıklamalarda bulunarak, bilerek veya bilmeyerek terör destekçisi olanlara kurumlara tavsiyemiz terör, terör örgütleri ve bunların arkasındaki güçlere karşı milletimizin, devletimizin yanında olmalarıdır. Şimdiye kadar millete muhalif olmayı marifet saymış bu güruhun bunu başarabileceğine inanamasak da denemelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu

Yorum bırakın