17 Suçtan Sabıkalı iken Cezaevinden Tahliye Edilen Cani, Bir İlçe Sağlık Müdürünü ve Bir Doktor Eşini Katletti!

İzmir’in Torbalı ilçesinde İlçe Sağlık Müdürü 2 çocuk babası Dr. Fuat Mehmet Park (53) evinin önünde, 20 dakika sonra ise Torbalı Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Harun Gülcemal’nin eşi 1 çocuk annesi Hatice Gülcemal evlerine gelen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu öldürüldü. Dr. Gülcemal’i silah zoruyla götürdüğü ATM’den para çektiren şüpheli olay yerinden kaçtı. Park’ın öldürülmesini önce hırsızlık olarak değerlendiren polis, kısa süre sonra doktor eşi Gülcemal’in de öldürülmesi ile iki olay arasında ilişki bulunabileceği şüphesiyle soruşturmayı genişletti.

Torbalı’da peş peşe yaşanan iki cinayetin ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek soruşturma hakkında bilgi aldı. Dr. Gülcemal’in ifadeleri doğrultusunda eşgali belirlenen şüpheli kısa süre sonra yakalandı.

Torbalıda sağlık camiasında işlenen iki cinayetle ilgili soruşturma sürdürülürken, bu arada Dr. Harun Gülcemal’in yaklaşık bir hafta önce Torbalı Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradığı öğrenildi. D. Gülcemal’in bu olaydan sonra saldırgan hakkında şikayetçi olduğu ve saldırganın serbest bırakılarak soruşturmanın yürütüldüğü anlaşıldı.

‘VURURUM BAK’ DİYE TEHDİT ETMİŞ
Üniversitede okuyan çocuğunu karşılamak üzere aracına binen Dr. Gülcemal, zanlının aracının yanına geldiğini, kendisinden para istediğini anlattı. Dr. Gülcemal, “Üzerimde para yok” dediğini, bunun üzerine cinayet zanlısı Enver Yıldız’ın “O zaman eve gidip alalım” dediğini ve eve gittiklerini söyledi. Evde eşi ve yatalak olan annesinin bulunduğunu söyleyen Dr. Gülcemal, zanlıya eşinin para vermemek için direndiğini, zanlının ise tabancayı annesinin üzerine doğrultup, “Vururum bak” diye tehdit ettiğini, tetiğe bastığını ancak tabancanın ateşlemediğini de söyledi. Dr. Gülcemal, eşinin vurulduğu anları anlatırken, tabancanın ateş almaması üzerine Hatice Gülcemal’in zanlının elindeki silahı kurusıkı zannederek hamle yapmasının ardından zanlının bir kez daha tetiğe bastığını ve eşinin vurulduğunu söyledi. Bunun üzerine silah zoruyla ATM’ye gittiklerini ve zanlıya çektiği parayı verdiğini anlatan Dr. Gülcemal, ifadesinin sonunda sinir krizi geçirdi.

Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fuat Mehmet Park ve eşi
Op. Dr. Harun Gülcemal ve eşi Hatice Gülcemal

POLİSLE ÇATIŞTI

Aranan silahlı saldırgan Enver Yıldız, Yazıbaşı İzmir Caddesi’ndeki bir otele gittiği belirlendi. Harekete geçen ekipler, söz konusu otelin çevresini sardı. Bu sırada polisleri gören zanlı, otelin birinci katından aşağıda bulunan markete indi. Zanlı ile polis ekipleri arasında burada çatışma çıktı. Çatışmada bir polis ağır yaralandı.

CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLMİŞ

17 ayrı suçtan sabıka kaydı bulunan ve elini kolunu sallayarak toplumda gezmesine izin verilen Enver Yıldız’ın, son olarak ‘yağma’ suçundan girdiği cezaevinden tahliye edildiği belirlendi.

17 suçtan sabıkası olduğu halde cezaevinden tahliye edilen katil enver yıldız

Yorum bırakın