Fox TV’nin Çakma Dizisi ‘Mucize Doktor’daki O Sahneye Büyük Tepki!

Taner Ölmez, Onur Tuna, Murat Aygen, Sinem Ünsal, Özge Özder, Hazal Türesan, Bihter Dinçel, Fırat Altunmeşe, Hayal Köseoğlu, Korhan Herduran ve Reha Özcan’ın yer aldığı Fox Tv’nin çakma (uyarlama) dizisi Mucize Doktor’a lösemili hasta ve yakınlarından tepki geldi. Lösemili hasta yakınları, dizinin son bölümünde bir babanın lösemili oğluna kök hücre veriliş şekli ve sonrasında ölmesine sert tepki göstererek, “Umutlarımıza dokunma, insanları yanıltma” dediler. Kızı Öykü Arin için başlattığı ilik kampanyasıyla bilinen anne Eylem Şen, “Eğer bu yanlış algıyı düzeltmezlerse ben dava açacağım!” dedi.

Savant sendromu olan Doktor Ali Vefa’nın hikayesinin anlatıldığı Mucize Doktor’un son bölümündeki bir sahne tartışmalara neden oldu. Kök hücre bağışı yapılan sahnede, kök hücre bekleyenler ve aileleri tepki gösterdi. Dizideki sahnede yanlış anlaşılabilecek ve bağış yapmak isteyenleri korkutacak görüntüler olduğunu belirten ‘ÖYKÜ Arin’e Umut Ol, Donör Ol’ kampanyasını düzenleyen Öykü Arin’in annesi Eylem Şen Yazıcı, “İlik bekleyen ailelerden özür dilenmeli. Çok yanlış bilgi veriliyor. Milyonlarca insanı korkuttular” dedi.

Türkiye’de insanların kök hücre konusunda duyarlı olmaları yönünde son iki yılda büyük bir kampanya gerçekleştiren lösemili Öykü Arin’in annesi Eylem Şen, “Milyonlarca insan ilk kez televizyonda ilik veren birini izledi! Ve her şey baştan aşağı yanlış ve korkutucu idi! Bir kere ilik nakli koldan alınan kök hücre transferi ile yapılıyor ağırlıklı olarak. Eğer kemikten alınacak olursa da genel anestezi yapılıyor ve en ufak bir acı hissetmiyorsunuz! İkinci çoook büyük yanlış; Dizide donör kolunun üzerine yattığı için serum iğnesi kırılıyor ve ilik nakli için yapılan operasyon sırasında donör ölüyor!!!!! Yani donör olduğunda o masada oluşabilecek bir saçmalık nedeniyle ölebilirsin demiş oluyor!!!! Saçmalık! Böyle bir şey olamaz!!! Bunu nasıl düzelteceklerini bilmiyorum! Dizi ekibi kendisiyle gurur duyabilir zaten bu kadar az donör olan ülkede milyonlarca insanı yanlış bilgi vererek korkutmayı başardılar! Şimdi ilik nakli bekleyen binlerce çocuk, yetişkin insan bu nedenle donör bulamayabilir ve hayata tutunamayabilir! Bu konuda herkesten destek istiyorum. Arayın, şikayet edin! Eğer bu yanlış algıyı düzeltmezlerse ben dava açacağım! @oykuyeumutol” dedi.

Sosyal medya kullanıcıları da anne Eylem Şen’e “İlmek ilmek örmeye çalıştığımız, Öykü ile başlayan mücadeleyi on dakikada yıkıvermek cidden düşmanlıktır, başka bir açıklaması olamaz” dediler.

TEPKİLER SONRASI DİZİ YAPIMCISINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Mucize Doktor’un yapımcısı MF Yapım ise söz konusu sahneyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. MF Yapım’ın açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

“Mucize Doktor dizimizin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde, bir sahnede hastanın ölüm sebebinin kök hücre bağışı olarak gösterilmiş olması konusundaki yanlış anlaşılmayı düzeltmek isteriz. Hastanın ölüm sebebi ‘koluna takılan serum ucu’ yani Branül’ün plastik parçasının koparak damar içinden kalbe gitmesidir. Olay kök hücre bağışından bağımsız, her zaman oluşma riski olan önemli bir komplikasyona dikkat çekmiştir. Tıpta basit veya önemsiz bir işlem yoktur. Söz konusu sahne, basit olarak görülen bir serum takma işinin bile tıbbi bir ciddiyet ve önem arz ettiğine dikkat çekmektedir.

Özellikle son dönemde kamuoyunda bu yöndeki farkındalığın arttırılması üzerine yoğun çabalar gösterilen ve hayati önem taşıyan kök hücre nakli konusunda bahsedildiği gibi yanlış bir algı yaratmak bizim tarafımızdan da kesinlikle kabul edilemeyecek bir durumdur. Sahne tekrar izlendiğinde söz konusu olan yanlış anlışma net bir şekilde görülecektir.

Hassasiyetinizi çok iyi anlıyor, bu gibi konularda benzer hassasiyerleri ve sorumluluk bilincini taşıdığımız bilmenizi istiyoruz.”
Haber

Fox TV’nin Çakma Dizisi ‘Mucize Doktor’daki O Sahneye Büyük Tepki!” üzerine bir yorum

  1. İyi güzel hoş da, anlatılmaya çalışılan o kadar güzel şeyler varken, bu olaya tepki ilginçtir. Zaten dizi yapımcısı da gerekli açıklamayı yapmış. Şimdi benim sorum da şudur, çakma TV kanallarında aptalca mafya vs dizilerinde, devletin polisi, askeri, istihbaratı küçük düşürülürken, salakça sahne ve çocukları, gençleri aptalca şiddete yönlendiren bu çakma, aptal dizilere tepki göstermeyen devleti yönetenler ve vatandaş nerede. 20 küsur bölüm geçmiş yapılan anlatılan o kadar güzel şey var ve birileri (yanlışlık da olabilir) bir sahneye mi takılmış. Bırakın bu işleri, devlet su işleri!!!! Fox TV kalitedir kardeşim. İşte o kadar.

    Beğen

Yorum bırakın