Zonguldak Valisi Salgının Faturasını Sağlıkçılara Kesti! ” Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadı, Bize Yük Oldular”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, hükümetin ülke genelinde alacağı kararları dikkate alarak bir düzenleme de kendilerinin yapacağını belirterek “İlçe sınırlarında aldığımız ilave tedbirlerin süresi muhtemelen devam edecek.” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında genel sınırlamalardan daha öte, istişare ederek sınırlamalar getirmek durumunda kaldıklarını hatırlatarak gelinen süreçte olayın durağana girdiğini söyledi. Bektaş, şöyle devam etti:

“Hükümetimizin ülke genelinde alacağı kararları dikkate alarak bir düzenleme de biz yapacağız. Bunu hem Bilim Kurulumuzla müzakere ettik hem de Pandemi Kurulu ile istişare ettik. Herkesin kanaati bu konunun bir süre daha devam etmesi yönünde. İlçe sınırlarında aldığımız ilave tedbirlerin süresi muhtemelen devam edecek.”

137 SAĞLIK ÇALIŞININDA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ 

Zonguldak’ta sağlıkçıların çok önemli görevler yaptıklarını belirten Vali Bektaş, 567 pozitif vakadan 137’sinin sağlıkçı olduğunu belirtti. Sağlıkçıların özveriyle çalıştığını ifade eden Vali Bektaş, şu açıklamada bulundu: 

“Zonguldak ilimizde bizim bütün rakamımız 567 iken bunun içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu tarafa her tedbir alınmasına rağmen sağlıkçılarımız hastalarla diyaloglarda kendilerini korudular. Ancak birbirleriyle diyaloglarını korumadılar. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olay oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık. Sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de biz bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Hem kendilerini Hem bizi sıkıntıya soktular. ” dedi.”  

Vali Bektaş’ın bu açıklamaları sonrası sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar da talihsiz açıklamalara büyük tepki gösterdi.

Konu ile ilgili twitter gündemi için tıklayın

Skandal ifadeleri ile Türkiye Gündemine oturan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın 2008 yılında Muş Valisi iken Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Platformu’nda kaleme aldığı “Bir Valinin gözünden: Ülkemizde sağlık alanında arayışlar” yazısından bir kesit!
İlk 5 tercihim tıp idi.
“Bizde doktoru legal imkanlarla doyurmak nerdeyse imkansızdır”

Yorum bırakın