Maske ve Dezenfektan Kullanımı

Herkes için birincil hedef virüsten korunmak ancak sağlık personeli gibi yüksek riskli meslek grupları bu dönem tüm gün dezenfekte olmuş cilt ve maskeler ile çalışmak zorunda.

Karma Grup Medikal Olarak, Biyosidal ve Uluslararası tüm gerekli olan belgelere sahip ürünler ile sizleri daha korunaklı bir gün sağlamak için çalışmaktayız.

Sizlere dezenfektan ve maske kullanımın yararları hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Dünya genelinde insanlığın yoğun bir iş temposu ve mecburi olarak içinde bulundukları sosyal çevre salgın hastalıklardan korunma olasılığını en aza indirgemiştir. Özellikle uluslar arası seyahatlerin sıklaşmasından sonra hastalıkların ülkeler arası hızla yayılmasına neden olduğunu yaşayarak öğrenmiştik. Günümüz koşullarında bu tip virüs ve bakteri kaynaklı salgın hala devam etmektedir. Salgın Hastalıklara karşı kişilerin alması gereken en etkili önlem ise kişisel temizliğe hususiyetle dikkat edilmesi gerekir.Özellikle gün içinde el yıkama sayı artırarak iş, güç arasında sık sık el yıkanmalıdır. Antibakteriyel ve antiseptik maddelerle başta eller olmak üzere yaşam alanımızda sıklıkla kullandığımız eşyaların da bu şekilde dezenfekte edilmesi gerekir. Çalışma masası, yataş çarşafları, telefon, çanta vb tüm eşyaların dezenfekte edilerek kullanılması gerekir. Çünkü Ellerin temizlenmesinin ardından hala dezenfekte olmamış masayı kullanmak veya yatakta yatmak çok da işe yarayan bir korunma yöntemi değildir.

Şimdi ise neden maske takmalıyız sorusunun cevabını örnekler ile beraber cevaplayalım.


1-Maskeyi zorunlu hale getiren ülkelerde virüsün yayılma oranı düşüyor.

2-Toplumun yüzde 80’inin sosyal mesafe ile birlikte ortalama koruyuculuğa sahip maske takması, ölüm oranını yüzde 45’e kadar düşürüyor.

3-Sadece yüzde 20 koruma sağlayan maskeler bile ölüm oranını yüzde 24 ila yüzde 65 düşürebiliyor.

4-Tek bir öksürük ile etrafa 3 bin damlacık yayılıyor. Damlacıklar, havada bir süre asılı kalabiliyor veya rüzgarla ilerleyebiliyor. Yüzeylere yapışabiliyor, Maske bu damlacıkların havaya karışmasını, yüzeylere bulaşmasını önlüyor.

5-Çin’deki bir araştırmada; 318 vakanın 317’sinde coronavirus en çok kapalı mekanlarda yayıldı.

6-Özellikle, toplu taşımada, restoranda, sinemada ve alışverişte maske takmak bu nedenle hayati önemde.

7-Maske tipi koruma açısından çok önemlidir, Tıbbi maske kullanıyorsanız günde 2 saat periyotlarda değiştirmeniz gerekiyor.bu süreç N95 Maskelerde Ventil ve Katman Farkı sebebiyle daha uzun sürelidir.

8-Piyasada Satılan bir çok bez maske, nano maske , kumaş maske gibi hiç bir koruyuculuğu bulundurmayan ürünler bu konuda en büyük tehditlerdendir.

9-Satın aldığınız maskelerde Uluslararası tüm belgeleri tam olduğuna tatmin olduktan sonra almanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

10-Maskeler yıkanmaz, yıkandıktan sonra kumaş direncini kaybedeceğinden koruyuculuğunu kaybeder.

Bu zorlu süreçte tüm vatandaşlarımıza 3 Kural; ( MASKE – DEZENFEKTAN – SOSYAL MESAFE ) Kurallarına uymasını rica ve temenni eder Sağlıklı Günler Dileriz.

Muhammed Mücahit Suyabatmaz

KARMA GRUP MEDİKAL

Yorum bırakın