Türkiye’nin Başkenti Ankara’da Hastanede Sağlık Çalışanlarına LİNÇ GİRİŞİMİ! Saldırıya Büyük Tepki

Ankara’da Silahlı çatışma sonrası yaralılardan biri Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirildi ama malesef tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Yakınları ise o an sağlık çalışanlarına saldırmaya başladı. Sağlık Çalışanları kapının arkasına kendilerini ve sedyeleri barikat kurup siper ederek canlarını korumaya çalıştı! Dehşet verici görüntülere büyük tepki geldi.

Sosyal medyada onbinlerce tweet atıldı #BakanKocaNeredesin ve #SagliktaSiddet etiketleri aynı anda Türkiye Gündemine oturdu.

Koronavirüs pandemisinde en ön safta canlarını ortaya koyarak mücadele veren yüzden fazla sağlık çalışanının bu pandemide hayatını kaybettiği bir dönemde sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırı ve linç girişimi için devlet yetkililerinin ne yapacağı ise merak konusu. Pandemi döneminde çıkarıldığı iddia edilen sağlıkta şiddet yasasının da etkin olmadığı yaşanan olaylar sonrası saldırganların yine ifadesi alınıp serbest bırakılmasından ortada olduğu tüm sağlık çalışanlarını yaralayan ve üzen bir başka durum olarak bilinmektedir.

Her 14 Mart Tıp Bayramı verilen sözler artık sağlık çalışanlarını tatmin etmemektedir, bu ülkeye bu devlete hizmet ederken can güvenliklerinin sağlanmasını isteyen sağlık çalışanları alkışınız sizin olsun benim can güvenliğimi sağlayın serzenişinde bulunuyor.

Sağlık çalışanlarına saldıranların teröristten hiçbir farkı yok deniliyor ama saldıranlar tutuklu bile yargılanmadan ifadesi alınıp serbest bırakılıyor, ki bazen doktorun emniyet işlemleri bitmeden dahi saldırgan serbest kalıyor, saldırıya uğrayan doktorun işi, iş kaybı daha uzun sürüyor.

Yorum bırakın