BAŞHEKİMİN YAKINLARI KADIN DOKTORA SALDIRDI OLAY ÖRTBAS EDİLİYOR İDDİASI! TTB ve REKTÖRDEN AÇIKLAMA!

Şanlıurfa Tabip Odası tarafından sosyal medyadan paylaşılan bir iddia pes dedirtti. İddiaya göre, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek’in kardeşi ve yakın akrabaları, kaybettikleri hastaları sonrası, hekimleri “burayı başınıza yıkacağız” diyerek tehdit etmiş ve hastaya müdahale eden kadın doktora da hem sözel hem fiziksel şiddet uygulamış, 3 defa beyaz kod verilmesine rağmen hastanenin güvenlik şefi tarafından da beyaz kod uygulaması engellenmiş ve hekimler hem şiddete uğrayıp hem de çaresiz bırakılmıştır.

Şanlıurfa Tabip Odası tarafından yapılan açıklama:

“Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek’in kardeşleri ve yakın akrabaları 05.11.2020 tarihinde pandemi polikliniğinde başhekimin akrabaları olduklarını söylemiş ve hastaneyi hekimlerin başına yıkmakla tehdit edip izinsiz fotoğraflarını çekerek şantaj uygulamışlardır. Bu durum Başhekim tarafından örtbas edilirken 06.11.2020 tarihinde yine aynı güruh tarafından başhekimin arrest olan babasına tıbbi müdahale yapmak amacıyla bulunan Asistan hekim arkadaşımız, koruyucu ekipman dahi giymeden hızlıca gittiği olay yerinde başhekimin kardeşi tarafından fiziksel ve sözel şiddete uğramıştır. Şiddete maruz kalan hekimin 3 defa beyaz kod çağrısı ise hastane yönetimi tarafından iptal edilmiş ve güvenlik güçlerinin olay yerine intikal edip hekimin güvenliğinin sağlanması engellenmiştir. Yaşanan bu olayın takipçisi olduğumuzu ve Başhekimin derhal istifa etmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Türk Tabipleri Birliği de konuya dair bir açıklamada bulundu:

Şanlıurfa’da meslektaşımıza yapılan fiziksel şiddet ile ilgili TTB MK ve Şanlıurfa TO yöneticileri tarafından Haran Ünv. Tıp Fak. Dekanı ile görüşme gerçekleştirildi. Dekan tarafından şiddet uygulayanlarla ilgili yasal işlem yapılacağı bilgisi verildi. Sürecin takipçisi olacağız.

Harran Üniversitesi Rektörlüğü de web sitesinden şu açıklamayı paylaştı:

Üniversite Hastanemizde 06.11.2020 tarihinde bir sağlık çalışanımıza yönelik hasta yakınları tarafından gerçekleştirilen olumsuz eylem hiçbir şekilde kabul edilemez. Konunun her yönüyle yakından takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.
Prof.Dr. Mehmet Sabri ÇELİK
Harran Üniversitesi Rektörü

Hastane Başhekimliğinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Hekimler ve vatandaşlar bu olaya sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.

Yorum bırakın