Kafa transplantasyonu: Rus hasta bu ütopik ameliyat için gün sayıyor

Dünya da kafa transplantasyonunun uygulanacağı ilk hasta “çok korkutucu ama çok ilginç” diye duygularını ifade etti.

Valery Spiridinov adlı hasta İtalyan doktor Sergio Canavero tarafından bu ameliyat için aday olarak seçildi. Spiridinov nadir görülen Werding-Hoffman hastalığı ile savaşını sürdürürken sağlıklı bir vücutta yaşayabilmek için bu riskli operasyonu kabul ettiğini söyledi. Spiridinov;
“Korkuyor muyum? Evet, elbette korkuyorum.  Fakat bu olay çok korkutucu olmasının yanında aynı zamanda ilginç” dedi ve ekledi “fakat anlamak zorunda olduğunuz nokta şu ; benim çok fazla seçeneğim yok! Eğer şansımı denemezsem inancım çok uzulecek. Her geçen sene durumum daha da kötüye gidiyor” dedi.

Ameliyatın taslağı şu şekilde; dejeneratif hastalıktan muzdarip vücuttan kafayı alıp, beyin ölümü gerçekleşmiş vücudu normal olarak yaşayan bir bedene nakil etmek!!
Bu prosedür 1970 yılında maymun üzerinde denenmişti.  Omurilik transplantasyonu da eklenmedi için maymun hareket edemedi ve 9 gün sonra öldü. Daha önce insan üzerinde hiç denenmemişti.  Carnavaro ise tek ihtiyacı olan şeyin teknoloji ve bilim olduğunu ifade ederek şunları ekledi ” artık teknolojinin bu olay için uygun hale geldiğini düşünüyorum” dedi.

http://www.independent.co.uk/news/science/head-transplant-russian-man-to-become-first-to-undergo-pioneering-and-controversial-surgery-10162639.html

Kafa transplantasyonu: Rus hasta bu ütopik ameliyat için gün sayıyor” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın