Bakanlığa geldiği günden beri (2 yıldır) 20 bin uzman hekim açığı var diyen Müezzinoğlu önümüzdeki 1-2 yılda bu açık azalacak dedi!


“Sağlık Bakanı olarak sağlıkla ilgili tek bir derdim var, o da hekim açığımız. 20 bin uzman hekim açığı olan bir ülkeyiz. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde açığımızı azaltacağız. Bu ülkenin vizyonunu okuyamayanlar, bu ülkeye değer vermeyenler, bu milletin kaderini değil, kendini düşünenler, 2007’ye kadar hep ‘Türkiye’de hekim fazlası var, tıp fakültelerine öğrenci alınmasın’ dedi. Biz 2002’de iktidar olduğumuzda ‘Hekim açığı var, tıp fakültelerine kontenjan artırın’ dedik, YÖK Başkanı 2007’ye kadar artırmadı. 2007’de başkan değişikliğinden sonra 2 bin 500 kontenjan artırımı yaptık. Ondan sonra 5 bin, 12 binlere kadar çıktık.”

Hekim açığını kapatmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, kurulan nice tuzak ve tezgahlara arkalarında dimdik duran millete sırtlarını dayayarak karşı durduklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, “Bizler, gönül gözüyle bakan ve samimiyetle ‘milletim, ülkem, al yıldızlı bayrağım’ diyen bir misyonun mensuplarıyız. Merak etmeyin bu ay yıldızlı bayrak, yarınlarda çok daha güçlü ve zarif dalgalanacak, dünyanın birçok noktasında” ifadelerini kullandı.

Medimagazin

Hekim açığını kapatmak kadar mevcut hekimlerin sorunları ile de ilgilenilmesi ve çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. @doktorlarsitesi

Yorum bırakın