Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonu olan Tıp Öğrencisi ile Özel Röportaj

Deniz Turan İsmiyeva.. O, sadece bir tıp fakültesi öğrencisi değil aynı zamanda Türkiye Vücut  Geliştirme ve Fitness Şampiyonu!

deniz turan

5 yıllık tıp fakültesi öğrencisi  ve 9 yıllık bir spor geçmişine sahip olan Deniz Turan, son iki yılda profesyonel olarak Vücut Geliştirme ve Fitness alanına odaklanıp büyük başarılara imza attı.. 2013 yılında Dünya Şampiyonası Milli takım seçmelerinde genç bayanlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olurken, bu yıl 2-5 Nisan Antalya’da gerçekleşen Avrupa Şampiyonası Türkiye Milli Takım seçmeleri büyük bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Sevgili Deniz’i bu başarısından dolayı kutluyoruz ve tıp camiası olarak gurur duyuyoruz. “Tıp fakültesinden arada bir sadece doktor çıkar” sözünü bizlere yeniden hatırlattı. 

Türkiye Vücut  Geliştirme ve Fitness Şampiyonu

@doktorlarsitesi olarak kendisiyle oldukça keyifli bir sohbet yaptık. İşte o sohbetin ayrıntıları,

Doktorlarsitesi: Merhaba Denizcim, keyifler nasıl? Öncelikle bu başarını tebrik ediyoruz ve kutluyoruz. Yarışa kaç kişi katıldı?

Deniz: Merhaba! Çok teşekkürler, Keyifler süper..onun dışında klasik tıpçı yorgunluğu (gülümsüyor).. yarışa bu sene çok fazla talep oldu..2013’teki Kocaeli yarışından kat kat çok..Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 550 sporcu katıldı..Katılan kadın sayısı ise 58 idi.

Doktorlarsitesi: Hazırlık süreci nasıldı peki?

Deniz: Katıldığım ilk yarışmadaki kadar zorlanmadım..alışkanlıklarım ve tecrübelerim vardı.. yarışmaya 4 ay kala şeker ve tuz tüketmeyi tamamen kestim diyebilirim.Son bir ayda sadece lapa ve haşlanmış tavuk göğüsü tüketiyordum ve bol su tabiki (günlük 3-4 litre)….sabahları uyanır uyanmaz 250 mekik .. son bir ay  neredeyse her gün okul çıkışı antreman..

Doktorlarsitesi: Kulağa oldukça ürkütücü geliyor , peki senin için nasıldı?

Deniz: Zor olan fiziksel yükten çok manevi yüktü.. ailemden uzakta tek yaşıyorum..durum böyle olunca okul çıkışı eve gelip yemek yapmak , markete gitmek vs oldukça yorucu tabiiki..ve bir de insan yorgunken fiziken şımartılmak ister annesi tarafından maalesef öle bir durum yaşayamadım ama uzaktan sıcaklıklarını hissettim desteklediler beni..

Doktorlarsitesi: Bu spora nasıl merak sardın peki?

Deniz: Çocukluktan gelen bir şey.. tamamen bilinç altıma işlemiş spor alışkanlığı.. sporu ve sağlıklı yaşamı seven bir aile ortamında büyüdüm..hatırlıyorum daha 7 yaşım bile yoktu annemle aerobiğe giderdim.Bir de filmlerde Sylverter Stallone, A. Schwarzenegger takipçisiydim belki de ağırlık çalışma merakıma katkıları bulunmuştur.

Yıllar sonra lise 1’e geldiğimde biriktirdiğim paralarla ağırlık seti aldım.. her akşam ders molalarında müzik eşliğinde çalışmaya başladım.Çalıştıkça hem stresimi attığımı hem derse daha iyi motive olup başarılı olduğumu hem de fiziksel olarak daha çekici olduğumu farketmeye başladım. Sonra  bağımlısı oldum.. spor benım tek yoldaşım,,deşarj yerim oldu.. o gün bu gündür hiç ama hiç bırakmadım… Yarışlara katılmam da tamamen spontan kendiliğinden gelişti.. zaten sağlıklı ve düzenli besleniyordum..sporumu da yapıyordum..tek geriye kalan bazı şeylere resmi tescil takmaktı.. ve bunu yapmak hiç zor olmadı.. ben hala eski benim.. ödül yeni sıfat getirmedi.

Doktorlarsitesi: Peki tıp öğrencilerine ne önerin var bir abla olarak ?

Deniz: Tıp.. kişiye göre değişir herkesin bakış açısı ve sistemi farklı..  O yüzden kendi adıma konuşacağım.. bu bölümü altı yaşından beri istiyordum..Hekimlik benim için bir meslek değil bir yaşam biçimi..bu yüzden ek hobiler edinmek beni yormuyor tam tersi motive ediyor.. Tıp’a nasıl bakmakla alakalı..eğer bu bölüme bir mecburiyet görev olarak bakıyorsanız asosyal kalmanız muhtemel.. onu sevin onu sindirin onunla nefes alın hayatınız her alanı o olsun..onu benimsedıkten sonra ister istemez hobiler edineceksiniz.. ve en güzel uğraş kesinlikle spor! Verimliliği artırmanın en iyi yolu fiziksel ve zihinsel aktiviteyi dengelemektir.. kendinize ayırdığınız molalarda zihninizi yoran iletişimler, gürültülü etkinlikler yerine yarım saatlik bir yürüyüş bile tüm stresinizi alıp daha mutlu olmanızı sağlayacaktır.. Hipokratın dediği gibi hekim güzel kokmalı, güzel gözükmeli ve örnek olmalıdır.. bakımlı olmanın ilk yolu da fiziğinize saygı duyup özen gösterip spor yapmaktır.. posturünüz dik ve sağlıklı olursa insanların güvenini hekim adayı ve hekim olarak daha çok kazanırsınız ve bunun mesleki yaşantınızda olağanüstü karşılığını bulursunuz … emin olun! 

Doktorlarsitesi: Gelecekle ilgili ne planların var?

Deniz: Şuan fitness ve sağlıklı yaşamla ilgili kitap üzerinde çalışıyorum yakın zamanda duymanız muhtemel.. aynı zamanda sağlık ve spor programı sunma planımız var.. hastaneden zaman kaldığı müddetçe önümüzdeki dönem gerçekleştirmek için sabırsızlanıyorum..

Doktorlarsitesi: çok teşekkürler samimi sohbetin için..Başarılarının devamını dileriz…

Deniz: Ben teşekkür ederim!:) Mutlu günümde yanımda olduğunuz için.. birimizin başarısı tüm tıp camiasının başarısı.. Sonuçta biz bir aileyiz..Sevgiyle kalın.. 

tıp öğrencisi

vücut geliştirme şampiyonu

Yorum bırakın