Bir doktora aşık olmak mı?

Aşk ne kadar güzel bir duygu olsa da, bir doktora aşık olmak, aşık olunmayacak birine aşık olduğunuz anlamına gelir…

Aşk ne kadar güzel bir duygu olsa da, bir doktora aşık olmak, aşık olunmayacak birine aşık olduğunuz anlamına gelir…
Aşk mı yaşıyorsunuz yoksa aşk mı sizi yaşıyor anlamak güçtür.

Şimdi doktor arkadaşlar bana kızacak olsa da madde madde sebeplerini sıralayalım bakalım..

1- Doktorlar, sizin olmasını isteyeceğiniz kadar romantik olamazlar. Yazıları da öylesine anlaşılmazdır ki..
Ne size yazdığı mektupları, ne de şiirleri okuyabilirsiniz..
Ama yine de romantizm konusunda haklarını yememek lazım, laf arasın da tıbbi terimler sıkıştırma konusunda, sevgi sözcükleri kullanmaktan daha cömert davranabilirler. (örneğin, doktor sevgiliniz, sizi görünce heyecanlanıp taşikardiye girdiğini söyleyebilir; oysa sevgiliniz öğretmen olsaydı aynı durumda siz koşullu uyarıcı olacaktınız, onun heyecanlanması da klasik koşullanma.)

2-Bazen, doktor sevgilinizin arkadaş ortamına girebilirsiniz, doktor sevgilinin arkadaşlarıyla muhabbet etmesi sırasında çok sıkılacağınız durumlar olabilir, kullanılan yoğun tıbbi terimler nedeniyle hiçbir şey anlayamayabilir, bir köşede oturup ,sıkıntıdan masadaki peçeteyle oynayabilir, peçeteyi kopartıp sağa sola atma eyleminde bulunabilirsiniz..

3-Nöbeti ayrı, acil işi ayrı, yorgunluğu ayrı.Bir yandan tus çalışmaları bir yandan hiç bitmeyen yorucu nöbetlerden sonra eve bir enkaz gibi gelmeleri, sizin varlığınızı unutturacaktır ayrıca..
Hele ki idealist biriyle takılıyorsanız pek fazla şansınız yok demektir. Bir dönem boyunca ilgi ve sevgi göstermesini mumla arayacak duruma bile düşebilirsiniz.
Ama yine de bir yanınız kıyamaz haline dayanamaz üzülür fedakarlık hat safhaya çıkar; diğer yanınız ise tamamen sizinledir..
Ulan bu herifin/kadının peşinde dolanmaktan tükendim ben diye bas bas bağırdığınız günler olur, olacaktır.
( Her ne olursa olsun, bir doktorun sevgilisi, ilişkinin devamı için en çok katkıda bulunan, ellerinden öpülesi bir insandır. Saygıyı hak ederler.)

4-Özellikle rahatsızlık yada hastalık ile naz yapma halini bu doktor olan kişilerde yaşayamazsınız mesela..

_ karnım ağrıyor, üzgün suratlar, üzgün suratlar
_ hım.. Ağrıyı anlat bakalım. Mide ağrısı mı? Gaz sancısı mı? Regl sancısı mı? Tanımla.
_ susalım hadi. 

😦

_ sırtım böyle sağa sola dönünce kıtlayıp duruyor, ölecek miyim acaba?
_ fibrozittir o. Egzersiz yap geçer..(Kısaca doktor sevgiliye hastalık ile cilve, naz yapmaya kalkarsanız eğer, bin tane tıbbi terim ile sizi alt eder.)

5-Son söz : Eğer doktor bir sevgiliniz varsa telefonu hiç susmaz. Acili, nöbeti bitmez. ilişki 3 kişilik yaşanır. Sen, O ve o an odaya girmek üzere olan hastası. En çok duyulan cümlesi, hastam var bekle olur. Ayrıca çevresinde kızlar/erkekler eksik olmaz.Doktor sevgilisi olmak zor zanaat azizim… Sıkıntılı iştir vesselam.. Benden söylemesi :))

Bir doktora aşık olmak mı?” üzerine bir yorum

Yorum bırakın