DOKTORA “TERBİYESİZ” DİYEN KADINA 6 bin 80 TL PARA CEZASI

Özel Haber – Geçtiğimiz aylarda İstanbul Esenler Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli bir aile hekimine hakaret eden hasta ile ilgili duruşma karara bağlandı. Mahkeme sanık Dilek B. hakkında 6 bin 80 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi!

Hasta Dilek B. ihtiyaç molası için odasından çıkan Dr. Neslihan Hanım’a arkasından yüksek sesle bağırıp “pardon ama bu neyin molası” şeklinde bir soru yöneltince Dr. hanım, birşeyler içme ihtiyacını hissettiği ve bunun için de bir bardak çay alacağını belirtti , hasta buna rağmen “böyle bir hakkınız yok” diyerek yine sert çıkmaya ve bağırmaya devam etti.

Koridorda beklemede olan diğer hastalardan da kendisine destek bekleyen ama umduğunu bulamayan hasta Dilek B. “hepiniz koyunsunuz işte” diyerek oradaki diğer hasta ve yakınlarını da aşağılamaktan geri kalmadı. Bunun üzerine bazı hastalar “böyle konuşmaya hakkınız yok doktora da bu şekilde bağıramazsınız ne var bir bardak çay alıp gelsin o da insan” diye Dilek B.’ye tepki gösterdi.

Hastaların da tepkisi üzerine iyice sinirlenen ve kendini kaybeden hasta Dilek B. daha da ileriye giderek doktora “Terbiyesiz” diye bağırdı. Bunun üzerine doktor da kendisinden şikayetçi olacağını ayrıca kendisini muayene de etmeyeceğini belirtti. Yine hakaretlerine devam eden hasta aile sağlığı merkezinden çıkıp gitti.

Dr. Neslihan Hanım, hastanın bu hakaretleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu ve yasal süreci başlattı. Geçtiğimiz günlerde karara bağlanan duruşma ile mahkeme sanık Dilek B.’nin 5237 sayılı TCK 125/3.a maddesi gereğince 6080 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Doktorlara yapılan hakaretlerin de cezasız kalmadığı hususunu bir kez daha hatırlatarak sağlıkta fiziki ve sözel şiddetin bir an önce sona ermesini diliyoruz.

doktora terbiyesiz diyen kadın

Yorum bırakın