Kısırlık tarih mi olacak..

Fransız araştırmacılar, laboratuvarda insan spermi yaratmayı başardıklarını bildirmişler.Araştırma sonuçlarını 23 Haziran 2015’e kadar yani patentini aldıktan sonra bağımsız olarak test etmeye başlayacaklarmış. Kallistem Laboratuvarı’nın CEO’su Isabelle Cuoc, bu tarihe kadar yöntemlerinin detaylarını paylaşamayacaklarını belirtmiş. Açıklamaları şu şekilde:

“Kallistem, Dünya çapında etkileri hissedilen bir sorunu çözmeye çalışmaktadır: erkek kısırlığı. Ekibimiz, vücut dışı döllenme potansiyeli olan, tam gelişmiş spermatozoaları üretebilen bir teknolojiyi geliştirmeyi başarmıştır.”

Kallistem’in söylediğine göre ekip, spermatogonya adı verilen dokuyu kullanarak test tüpleri içerisinde spermler yaratmayı başardı. Bu karmaşık süreç, genellikle 72 gün kadar sürmektedir. Eğer ki firmanın iddiası doğruysa, Dünya çapında var olan ve kendi spermlerini üretemeyen on binlerce kısır erkek, sonunda üremeyi başarabilir.

Rouen Üniversitesi Hastanesi Yardımla Üreme Merkezi başkanı Prof. Dr. Nathalie Rives şöyle diyor:

“Eğer ki çalışacak olursa, müthiş gelişmeleri beraberinde getirecektir.”

Firma, ürünlerinin kullanılmaya başlamasından itibaren her sene 50.000 kısır erkeği tedavi etmeyi ve yılda 1.7 milyar Euroluk bir pazar oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak: independent

Yorum bırakın