Türk bilim adamları hakkında neler biliyoruz…

Türk bilim insanları, reklamlarda ve haberlerde izlediğimiz, İngiliz ve İsveçli bilim adamlarının gölgesinde kalan bilim insanlarıdır.
Yaşadıklarına dair bir iz bulunmayan, televizyon yorum ve reklamlarında hep diğer ülke meslektaşlarına mağlup olan bilim insanlarımızdır.
Türkiye de değerleri bilinmeyip Amerika, Hollanda, İsveç gibi memleketlerde çalışmalarını sürdüren insanlardır.
Türkiye de yaşamazlar. Çünkü Türkiye de bekaret bilimden daha önemlidir.
Memurdurlar özünde.
Adlarına açılmış bir başlık vardır: (bkz: Türk bilim adamları)
Türkiye imkanlarını yeterli bulmayan beyin göçüyle başka ülkelerde istihdam eden şahıslardır(?) Bugün Türkiye’deki entellektüel elitlerin ellerinde pipolarıyla Ortadoğu coğrafyasının geri kalmışlığına dem vuracaklarına “iğneyi başkasına çuvaldızı da kendilerine batırmaları gerekmektedir.”

Bilim adamı çıkıp çıkmaması önemli değildir aslında, asıl önemli olan fikir adamlarının olmasıdır. Fikir vardır bir ulusu kurtarır, topluma hükmeder, tarihi değiştirir ve fikir vardır uçmayı hayal eder (nuri demirağ, vecihi hürkuş, hezarfen ahmet çelebi) tarihimize baktığımızda az sayıda fikir adamının olduğu hemen göze çarpıyor fakat şunu da kendimize sormamız gerekir “ben” insanlığa bugüne kadar ne kattım ve bundan sonra ne katıcam, benim insanlığa yararım ne?

Son zamanlarda İslamın ruhunu terk edip kafadaki kılla, namazla, oruçla, sevap- günahla kafayı yemeseydik eğer tam tersi olabilirdi belki de.
Elin adamı tanrının evreni inşa ettiği prensipleri anlamaya çalışırken biz ne yaptık. Saçının teli görünmesi caiz mi değil mi diye sorduk durduk birbirimize. Ya tamam tamam.. Hepsini unutalım. Vereceğim örneklerden de geçtim.

Tek bişey söyleyeceğim.

Arkadaş biz asırlardır bilmeden yenen bir lokmanın, içilen bir yudum suyun orucu bozup-bozmadığını kavrayamadık. Bunu öğrenemeyen bir milletten bilim adamı çıkarmasını bekliyoruz.

Ölme eşşeğim ölme.

Yorum bırakın