Ya erkekler regl olsaydı..!

Erkekler regl olsaydı, yaşanabilecek olası durumlar neler olabilirdi merak ettiniz mi hiç..?

Öncelikle adını hatırlayamadığım ünlü bir yazarın sarfettiği şu sözleri hatırlatmak isterim.
“Eğer kadınlar değilde erkekler regl olsaydı bunu her ay bir parti ile kutlarlardı.” (Kanımca ataerkil bir düzene dair yapılmış sağlam bir eleştiri olmuş bu)

Erkekler regl olsaydı eğer,iş dünyasındaki izin günleri her haftasonu olarak değil, ayda 1 hafta olarak düzenlenirdi. Zira regl döneminin getirdiği ağrılar ve duygusal bozukluklarla işe gidip çalışabilecek bir tane erkek tanımıyorum. Patronlar da aynı sıkıntıları yaşayacakları için çalışma düzeni tamamen buna göre ayarlanırdı. Regl dönemindeki bir erkek patronun çalışanlarına salacağı dehşet ise bir başka başlığın konusu olurdu..

Her ay reglin ilk iki günü izin haklarının oldugu, o günlerde sınav, sunum vs. gibi durumlardan muaf tutulurlardı. Her türlü ortamda, reglin dalga geçilmeye yol açmadan, utanmadan, sıkılmadan, geçerli bir mazaret olarak kabul görürdü. Erkeklerin dünyasında tüm kurallar erkeklerin lehine genişletiliyor, bunda da farklı olmazdı..

Regl döneminde işlenen suçlarda indirim uygulanmasına dair madde anayasanın ilk 3 maddesinden biri olurdu ve dünya şu ankinden daha da büyük bir kan gölüne dönerdi..

Pantolona kan lekesi çıkmasını utanılacak şey kategorisinden alıp gurur duyulacak şey haline getirilirdi. Hadi oğlum amcalara pipini goster, hadisesine dönerdi kısacası. Dogal olarak da erkeklere doğuştan gelen özellikler hayatın bir gerçeği muamelesini görürken kadınlara doğuştan gelen özellikler utanılacak şey muamelesi görmüyor mu?

Ama komik tarafından bakacak olursak eğer, misal bir erkeğin,“halı sahaya gelemem aga, karnım fena ağrıyoo, beni silin ya.. Israr etme belim çıkcak gibi ağrıyoo, bak bağırma zaten hassasım” gibi cümleler sarf etmiş olduğunu düşünüyorum da..  :)) Tamam tamam sustum.

Ya erkekler regl olsaydı..!” üzerine bir yorum

  1. Eğer erkekler regl olsaydı buna bağlı olarak doğum da yapabileceklerdi buna bağlı olarak şimdiki dünyanın tam tersi olacaktı, kadınlar daha güçlü olacağı için büyük ihtimalle anaerkil bir toplum ortaya çıkacaktır.

    Beğen

Yorum bırakın