AKÜ Tıp Fakültesi 98 Hekimi Daha Meslek Hayatına Kazandırdı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi’nin “2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet ve Yemin Töreni”, 09 Haziran 2015 Salı günü Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Tıp fakültesinden 98 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törene, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet YILMAZ, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN, Rektör Vekili Prof.Dr. Alpagan Mustafa YILDIRIM ve Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Opr.Dr. Murathan LEBLEBİCİOĞLU’nun yanı sıra tıp fakültesi öğretim elemanları ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dönem birincisi Dr. Zeynep GÜREL’in konuşması ile devam etti. GÜREL konuşmasında, hekimlik sorumluluğun ömür boyu bilincinde olarak kendilerini geliştireceklerini ve yenilenen bilgiler ışığında insanlara faydalı olmak amacında olduklarını anlattı. GÜREL ayrıca, yetişmelerinde büyük emekleri olan öğretim üyelerine ve bu zorlu süreci birlikte yaşadıkları ailelerine teşekkür etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet SONGUR ise konuşmasında fakültenin eğitim çalışmalarından bahsetti. SONGUR, mezun olan öğrencilerin ailelerine ve genç hekimlerin yetişmesinde emeği olan tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti. Mezunlara, bundan sonraki meslek yaşamlarında başarılar dileyen SONGUR; hekimliğin sorumluluğunun büyük olduğunu söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Alpagan Mustafa YILDIRIM da konuşmasında, yeni mezun hekimleri tebrik etti bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Tören, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Rüchan Bahadır CELEP yönetiminde, mezun olan öğrencilerin “Hekimlik Yemini” etmesinin ardından, Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Zeynep GÜREL tarafından yaş kütüğüne plaketin çakılmasıması ve mezuniyet belgelerinin verilmesiyle devam etti.

Tıp Fakültesini dereceyle bitiren mezunlara belgeleri ve ödülleri Vali Yardımcısı Mehmet YILMAZ, Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN ve Rektör Vekili Prof.Dr. Alpagan Mustafa YILDIRIM tarafından verildi.

Mezun olan öğrencilerin mezuniyet belgeleri il protokol üyeleri ve tıp fakültesi öğretim üyeleri tarafından verildi. Ayrıca Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından “Yılın En Başarılı İntern Doktor Ödülü”ne layık görülen Dr. Barış KARAHASAN, ödülünü Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin ÇONKAR’dan aldı.

Tören, öğrencilerin kep atmaları ardından Atatürk Kongre Merkezi bahçesinde verilen kokteyl ile sona erdi.

image

image

image

image

image

Yorum bırakın