“Canan KARATAY’a ŞOK! Meslekten Men Edildi!” Haberine Düzeltme

HABER GÜNCELLEME 31.07.2015

KURUMSAL BİR DERNEK OLAN TÜRK JİNEKOLOJİ VE OBSTETRİK DERNEĞİ (TJOD) ‘NİN PAYLAŞIMINI KAYNAK ALARAK ULUSAL BASIN GİBİ ELE ALDIĞIMIZ HABER İLE İLGİLİ BİR DÜZENLEME YAPILMASI İCAP ETMİŞTİR. TJOD TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu’ndan bir arkadaş bize e-mail göndermişti. Gelen e-mailde, Karatay ile ilgili böylesi bir kararın çıktığı bilgisi yer alıyordu. Biz de bunu sitemize koyduk. Ancak gelinen aşamada, erken paylaşılmış bir bilgi olduğunu söyleyebilirim. Biz de son siteye koyduğumuz duyuruyu kaldırdık zaten. Karar resmi olarak geldiğinde bunu paylaşacağız” denmiş olup Prof. Dr. Canan Karatay hakkında henüz resmi bir meslekten men cezasının olmadığı anlaşılmaktadır.

TJOD tarafından yayınlanan ilk haber

canan-karatay-iddiasi

Hatırlanacak olursa Prof.Dr.Canan Karatay’ın gestasyonel diabet teşhisi için yapılan OGTT hakkındaki iddiaları hukuka taşınmıştı.  Yönetim Kurulu toplantısı yapan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Prof.Karatay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığa verilen dilekçede Prof.Dr.Canan Karatay’ın yaptığı açıklamalarla halk sağlığını tehlikeye attığı iddiası bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay “gebelikte yapılan şeker yükleme testi bebeğe zarar verir” açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği de Prof. Dr. Canan Karatay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Dernek savcılığın yanısıra Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası’na da Karatay’ı şikayet etmişti.

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Canan Karatay’ın “gebelik şekeri” ile ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı görüşünde.

Karatay hakkında 4 farklı şikayet yapılmıştı.

Başvuru ile ilgili detaylar:

1- Türk Tabipler Birliğine Merkez Konseyi’ne 25.02.2015 tarihinde 442-015 Evrak kayıt numarası ile elden şikayet başvurusu yapılmış olup;

TTB den 27.02.2015 itibari ile gelen yazı cevabında ilgili şikayetimizin tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiği kuralları ışığında disiplin işlemleri yönünden değerlendirilmek üzere İstanbul Tabip Odası’na gönderildiği bilgisi verilmiştir.

2- Prof. Dr. Canan Karatay hakkında ikinci şikayet dilekçesi tarafımızca ayrıca İstanbul Tabip Odası’na 25.02.2015 tarihinde iadeli taahhütlü olarak gönderilmiştir.

3- Prof. Dr. Canan Karatay hakkında 3. şikayet İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kanalı ile 25.02.2015 tarihinde 2015/2753 ( İç Muh. ) kaydı ile gönderilmiştir.

4- Prof. Dr. Canan Karatay hakkında 4. şikayet Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığı’na hitaben 26.02.2015 itibari ile yapılmış Savcılık dosyayı Basın Suçlarına göndermiştir. Basın Suçlarından takip edilecektir.

5- Prof. Dr. Canan Karatay hakkında 5. şikayet dilekçesi de Sağlık Bakanlığı 25.02.2015 tarih 27065 evrak kayıt numarası ile elden teslim edilmiştir.

SABAH GAZETESİ http://www.sabah.com.tr/yasam/2015/03/10/canan-karataya-buyuk-sok

1419343143589.jpg (630×333)

“Canan KARATAY’a ŞOK! Meslekten Men Edildi!” Haberine Düzeltme” üzerine 5 yorum

  1. 15 gün bence çok yetersiz bir men süresi…Çok tutarsız ve yalan-yanlış bilgilerle insanları yanıltıyor.Çelişkiye düşürüyor.Bir Tıp uzmanı, “Kolesterol faydalıdır,seks hormonları da kolesterolden yapılır.İlaçla düşürürseniz başarısız olursunuz.Kolesterol ilaçları firmaların para tuzağıdır.Kanmayın.” der mi?..Maalesef söyledi.Eşim bu sözlere kandı,zaten ilaçların myalji ve artralji gibi yan etkilerinden rahatsızdı.İlacını bıraktı.Diyet de yapmazdı zaten.2 ay sonra ani bir MI ile kaybettim…:((

    Beğen

  2. Özür de borçlusunuz.
    Yin de yayını düzeltme olarak vermeniz yeterli görülemez.
    Gerçek bir özür kelimesikullanmak zorundasınız…

    Beğen

Yorum bırakın