Hastanede Muayene Olan Mahkum Doktorun Burnunu Kırdı!

Seka Devlet Hastanesi’nde dün meydana gelen olayda, cezaevinden getirilen bir mahkum, kendisini muayene eden Psikiyatri Doktoru Tuncay Saydanoğlu’nu aralarında çıkan tartışma sonucu yumrukladı. Doktor Saydanoğlu’nun aldığı yumruk darbesiyle burnu kırılırken, mahkum, görevliler tarafından etkisiz hale getirildi.

Bu olayın ardından bugün Seka Devlet Hastanesi’nin Acil Servis binasının önünde doktorlar ve sağlık çalışanları toplanarak olayı protesto etti. Protesto sırasında basın açıklamasını Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz okudu. Serkan Yılmaz “Mesleğimizin her gününde bu tarz olaylarla karşılaşıyoruz. Bu şiddetin neden kaynaklandığını uzun uzun konuştuk. Daha fazla hasta baktırabilmek için bu olaylara maruz bırakılıyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Çözüm için, cezalar ağırlaştırılsın, diyorlar. Ancak, bu da çözüm değil. Sağlıkta fabrika ayarlarına dönmemiz gerekiyor. Bizler artık hastaların müşteri, hekimlerin de tüccar olmadığı koşulları talep ediyoruz. Yoksa bu yaşadığımız şiddet azalacak değil. Kentte mahkum hastalara sadece Seka Devlet Hastanesi bakıyor. Kamu Hastaneler Birliği ve ceza infaz kurumuna bir yazı göndererek, mahküm hastaların tüm hastanelere eşit olarak dağıtılmasını talep edeceğiz. Bizler bir araya gelebilirsek başarabiliriz. Bu konuda bizlere büyük sorumluluklar düşüyor.”
Memurlar.net

image

Yorum bırakın