Doktor Katili İsmail Koyun 18 Eylül’de Hakim Karşısına Çıkacak!

Samsun Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

2012 yılında Gaziantep’te 17 yaşındaki  M.G isimli bir katil tarafından  ölen dedesinin maaşını  alamayacağı gerekçesiyle  görevi başında bıçaklanarak şehit edilen Op. Dr.Ersin Arslan’ın   acısı henüz yüreklerimizi dağlarken 29 Mayıs 2015 günü  ifadesinde akıllara zarar saçma sapan sebepler sunarak hedef saptırmaya çalışan bir kişi tarafından Op. Doktor Kamil Furtun görevi başında şehit edilmişti. Her iki meslektaşımızı da saygı ve rahmetle bir kez daha anıyoruz.
Samsun Tabip Odasının 2 gün iş bırakma kararı aldığı o dönemde 1 Haziran 2015 günü Tüm Türkiye Dr. Kamil Furtun için üzüldü ve yas tuttu. Sağlık camiası ve hekimler olarak acımız hala tazedir  ve hala öfkeliyiz.  Menfur saldırı sonucu kaybettiğimiz sevgili Dr. Kamil Furtun’un katilinin  18 Eylül 2015 günü   Samsun 2.Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması yapılacak, Türk Tabipleri Birliği duruşma günü sabahı adliye binası önünde bir basın açıklamasında bulunacaktır.  Samsun Tabip odası olarak, tüm Samsunluları ,tüm sağlık çalışanlarını ve sağ duyulu insanları  Samsun adliyesinde olmaya davet ediyoruz. Op. Dr.Kamil Furtun, tüm arkadaşları tarafından sevilen, bir çok insanı sağlığına ve hayata döndüren, hepimize örnek gösterilen ve tam tabiriyle adam gibi adam olarak nitelendirilen bir meslektaşımızdı. Kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaşanan acının tarafı olarak Samsun Tabip Odası  tüm Samsunlu Sağlık çalışanları adına davaya katılma dilekçesi verecektir. Mahkemece talebimizin kabulü halinde, Dr. Furtun’un duruşmalarına katılan sıfatıyla takip edeceğiz.
Bizler Samsun’da görev yapan sağlık çalışanları olarak , can derdine düşüldüğünde hekimlik yapılamayacağını bir kez daha vurguluyor ve artık iş yerlerimizde korkusuzca  görevimizi yapmak istiyoruz. Hasta yakınlarının haksız saldırılarına maruz kalmak  istemiyoruz. Başka canlar yanmasın istiyoruz. Bu sorunun çözümüne dönük yapılması gerekenler  pek çok ortamda defaten işlenmesine rağmen halen gerekli tedbirler ve düzenlemelerin yapılmadığı ve yetersiz olduğu  net bir şekilde görülmektedir. Çok ivedi  bir şekilde Sağlık Bakanlığı,  İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve medya gibi sorunun çözümünde etkin olması gereken paydaşlar, sorunun parçası olmaktan çıkıp ortak hareket ederek çalışma güvenliğimizi tesis etmelidir.
Bu vesile ile tüm Samsun halkını sağlık çalışanlarına ve doktorlarına  sahip çıkmaya davet ediyor Dr. Kamil Furtun başta olmak üzere görevi başında şehit edilen tüm sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyoruz.

Doç. Dr. Fatih ÖZKAN
Samsun Tabip Odası Başkanı

Medimagazin

Op. Dr. Kamil Furtun'un eşi çocuğu ve meslektaşları
Op. Dr. Kamil Furtun’un eşi çocuğu ve meslektaşları

Yorum bırakın