EN ÇOK ÖĞRETMENLERE, SAĞLIKÇILARA, ASKER VE POLİSE GÜVENİYORUZ!

Uluslararası araştırma şirketi WIN/Gallup International’ın 60 ülkede 61 binin üzerinde kişiyle görüşerek gerçekleştirdiği “Kime güveniyoruz” araştırmasının Türkiye ayağı sonuçları açıklandı. BAREM Araştırma’nın 1000 kişi ile yaptığı araştırmada, vatandaşlara yargıçlar, gazeteciler, politikacılar, işadamları, askerler, sağlık çalışanları, polisler, öğretmenler, bankacılar ve dini liderlere güven duyup duymadıkları soruldu. Araştırmanın sonuçları değerlendirilirken mesleklere “Güvenirim” diyenlerden “Güvenmem” diyenler çıkarıldı ve bu puan “Net Güven” olarak adlandırıldı. Türkiye’de net güven, bu meslek gruplarının toplamında yüzde 4 çıktı. Bu sonuç, neredeyse bu kişilere güvenenler kadar güvenmeyenlerin de olduğunu gösterdi.

Askerlere güven % 74
Türkiye’de öğretmenlere güven oranı yüzde 86 olurken, güvenmeyenler yalnızca yüzde 12 seviyesinde kaldı. Sağlık çalışanlarına güven ise yüzde 81 ile öğretmenlerin ardından geldi.
Araştırmada askeriyeye güven yüzde 74 olarak ölçülürken “Güvenmiyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 23 olarak tespit edildi. Polislere güvenin yüzde 60 çıktığı araştırmaya katılanların yüzde 37 ise polislere güven duymadıklarını belirtti. Araştırmada en düşük güven ise politikacılar, yargıçlar, din adamları, bankacılar ve gazetecilere yönelik olarak tespit edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 44’ü ‘Yargıçlara Güveniyorum’ görüşünü iletirken, yüzde 49’luk bir kesim de ‘Yargıçlara güvenmiyorum’ dedi. Türkiye’de dini liderlere güvenenlerin oranı yüzde 43, güvenmeyenler ise yüzde 51 olarak tespit edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 62’si bankacılara, yüzde 63’ü gazetecilere, yüzde 65’i de iş adamlarına güvenmediklerini belirtti.
Politikacılar 10 meslek grubu içinde en az güvenilen grup çıkarken, güvenmeyenlerin oranı yüzde 78, güvenenler yalnızca yüzde 17 olarak tespit edildi.

EN ÇOK ÖĞRETMENLERE, SAĞLIKÇILARA, ASKER VE POLİSE GÜVENİYORUZ!” üzerine bir yorum

Yorum bırakın