KIBRIS YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDEN TIP ÖĞRENCİLERİNE PARA TUZAĞI!

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, bütünleme sınavına alınmadı. Bütünleme sınavına girmek için hazırlanan öğrenciler, yeni dönem harçların yatırılması şartıyla karşı karşıya kalınca adeta şok yaşadı. Peşin ödenmiş olan geçmiş 2014-2015 döneminin bütünleme sınavına girmek için, yeni dönemin peşin ödenmesi şartı koşulması öğrencileri zor durumda bıraktı.

Birçok öğrenci yeni dönem harcı olan 6 bin Euro’yu yatıramayınca bugün sınava giremedi. Böylece bütünleme sınavına alınmayan öğrencilerin bir kısmı sınıf tekrarı yapmak zorunda bırakılırken, bir kısmı ise zorunlu olarak okulu bırakma kararı aldı.

Tıp Fakültesi 1’inci, 2’inci ve 3’üncü sınıf öğrencileri, 30 Eylül Çarşamba günü ve bugün yapılan bütünleme sınavlarına alınmayarak, otomatik olarak sınıfta kaldılar.

YDÜ Öğrenci İşleri ve Dekanlık tarafından, öğrencilerin 2015-2016 yarı dönem okul harcının peşin ödenmesi kaydıyla, geçmiş dönemin bütünleme sınavına alınabilecekleri duyuruldu.

ÖĞRENCİLER ÖDENMİŞ OLAN DÖNEMİN BÜTÜNLEME SINAVINA ALINMADI!

Geçtiğimiz 2014-2015 eğitim öğretim dönemi ödenmiş olmasına karşın, sınav belgesi alabilmeleri için yeni dönem kaydı yaptırmaları şartı koşulan öğrencilerin, sınava girebilmeleri için ödemeleri gereken miktar 6 bin Euro.

Öte yandan geçmiş yıllarda okul harçlarının taksitli olarak ödenmesi imkanı sunulurken, bütünleme sınavına girecek öğrenciler ise yeni dönem harcını taksitli ödeme imkanından mahrum edildi.

Ayrıca tam burslu olan öğrencilere de, sınav belgesi alabilmeleri için yine aynı şekilde 6 bin Euro okul harcı ödenmesi şartı koşulduğu iddia edildi.

YAKA PAÇA DIŞARIYA ATILDILAR!

Geçtiğimiz gün yapılan sınava giremeyeceklerini öğrenen öğrenciler tepki gösterince, güvenlik görevlileri tarafından yaka paça sınav salonundan atıldılar, sınav günü kaosa dönüştü.

30 Eylül Çarşamba günkü sınava giremeyen öğrenciler için bugün yeniden sınav yapılırken, yeni dönem harcını yatırmayan öğrenciler yine bugünkü sınava da alınmadı.

“BU BİR SUÇTUR!”

“VERİLEN HAK NASIL GERİ ALINIR?”

Kıbrıs Ada Haber’e konuşan YDÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, çaresiz kaldıklarını anlatırken, “sınav sabahı böyle bir kaos ortamı yaratıldı. Güvenlikler çağrıldı bizi elden ayaktan dışarı attılar” diyerek, isyan ettiler.

“Sınava alınmayanlar protesto etmek için sınav odasında oturdu fakat yine güvenlik görevlileri zor kullanarak bizi odadan attı” diyerek sınav günü yaşadıkları olayı anlatan öğrenciler, şu sözlerle isyan ettiler:

“Biz 2014-2015 dönem harcımızı ödedik. Yıl içinde sınava girdik. Son olarak bütünleme sınavımız olacaktı fakat, sınav sabahı bizden yeni dönemi yani bir sonraki dönemin parasını istediler. (Bir önceki yılın sınavına sokmak için.) Ve bir yarı dönemin tümü peşin istendi. Bizce bu hukuki alanda bir suçtur. Verilen hakkı geri nasıl alıyorlar? Bizi bir yarı dönemi peşin ödemek için zorluyor ki taksitli ödeme imkanımız olduğunun yazılı imzalı belgesi dururken…

KIBRISADAHABER

KIBRIS YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Konu ile ilgili ekşi sözlük entry’si

“30 eylul’de yani dün yakin dogu universitesi’nin tip fakultesi donem 1-2-3 un butunlemesi vardi. ‘butunleme mi olur bu tarihte’ demeyin. butunlemeler bu tarihte yapiliyor ki kimse yatay gecis basvurusu yapamasin. her neyse bunu kabullendik zaten. okul 2 ay önceden duyuru yapti. sinava girmek icin kimliginiz yeterli diye. biz de aylardir bu sinava calisiyoruz. zaten %70imiz bütünlemeye kaldik. 30 eylul sabah 8.30’da rektorluk ne dese begenirsiniz? yeni donemin parasini odemeyen sinava giremez. e ama bu sinav gecen seneye ait? amac ne? butunlemeden kalip da okulu birakmak isteyenlerin parasini almak. simdi daha da vahimi geliyor. burslu öğrencilerden de para istiyorlar. ” e ama ben bursluyum gecersem ucret odemeyecegim ki?” derseniz de size “o zaman parani geri alirsin” deniyor. istenen para da 2 bin lira filan degil ha. 6.750 euro. burslu bu adam. belki imkani yok. nasil o kadar parayi 3 saat icinde bulsun sana? ne yazik ki onlarca öğrenciyi mağdur edip sinava almadilar. lutfen dostlar duyuralım”

ekşisözlük

KIBRIS YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDEN TIP ÖĞRENCİLERİNE PARA TUZAĞI!” üzerine bir yorum

Yorum bırakın