Uluslararası 1. Avrupa Genç Pediatristler Kongresi İstanbul’da yapılacak!!

İstanbul, 4-6 Aralık 2015’te ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası 1. Avrupa Genç Pediatristler Kongresi’ne ev sahipliği yapacaktır. Geçtiğimiz 4 yılda TPK Genç Pediatristler’in bilimsel platformdaki başarısı EPA/UNEPSA (Avrupa Pediatri Akademisi) bünyesinde ülkemiz önderliğinde EURYPA’nın (Avrupa Genç Pediatristler Birliği) kurulmasıyla sonuçlanmıştır. EURYPA’nın ilk kongresinin ülkemizde düzenlenecek olması hepimiz için ayrıca bir gurur kaynağıdır.  
Dopdolu bir bilimsel içeriğe sahip olan kongrede, tüm dünyayı ilgilendiren ‘Savaş ve Çocuk’ konusu da sosyal içerik olarak işlenecektir. Politik ve jeostratejik açıdan önemli bir konumda olan ülkemizde çocuklar doğrudan olmasa da dolaylı yoldan bu travma ile karşı karşıyadır. Komşuluk nedeniyle ülkemize olan mülteci akını ve Avrupa’ya giden mültecilerin göç güzergâhında bulunmamız; çocuk hekimlerimizin de bu konuda ayrıca önlemler almasını gerektirmektedir. Biz de kongremizde bilimsel içeriğin yanında, çocuklarımızı ilgilendiren sosyal konuları gündeme getirerek, bilimsel platformlarda tartışılmasını ve çözüm önerilerinin sunulmasını kendimize görev edindik.
Kongremizde interaktif olgu sunumları eşliğinde konularında deneyimli hocaları dinleme fırsatı bulacağız. Bu sunumların günlük hekimlik pratiğimizde çok faydalı olacağını düşünmekteyiz. ‘1. Avrupa Genç Pediatristler Kongresi ve TPK Pratikte Güncellemeler Sempozyumu’nda hepinizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız…
Kongre web sayfası: http://www.eurypa2015.org/ 

Bildiri özeti son gönderme tarihi 10 Kasım 2015’tir: http://www.eurypa2015.org/tr/?page=bildiri 

1. Avrupa Genç Pediatristler Kongresi Düzenleme Komitesi

Yorum bırakın