Uzman Doktorların Baskısı ve Çalışma Koşulları ASİSTAN HEKİMİ İNTİHAR ETTİRDİ!

Asistan doktor Azize İpekbayrak, iddiaya göre çalışma koşulları, artan nöbet saatleri ve hocalarının baskısı nedeniyle canına kıymak istedi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda çalışan 28 yaşındaki asistan doktor Azize İpekbayrak pazar günü intihara teşebbüste bulundu. Kendini öldürmeye çalışan genç doktorun, bıraktığı intihar notunda ise aynı bölümdeki üç uzman doktorun baskılarına dayanamayarak bu kararı aldığını yazdı. Asistan doktorun hastanede yaşadığı sorunlar sebebiyle başka bir üniversite hastanesine yatay geçiş talebinde bulunduğu da iddia edilirken hastane çalışanları genç doktorun artan nöbet saatleri ve hocalarının baskıları nedeniyle 2 aydır psikolojik tedavi gördüğünü belirtti. İlk kez nisan ayında intihara teşebbüs ettiği öğrenilen İpekbayrak’ın ikinci intihar denemesini de depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç içtiği ve şu an solunum cihazına bağlı olduğu da öğrenildi.
İddiaya göre uzman doktorlardan birinin bilgisayar şifresini çalmakla suçladığı İpekbayrak’ın hakkında tutanak tutulması nedeniyle bunalımda olduğu ifade edilirken ismini vermek istemeyen bir hastane personeli ise bu şifrenin bölümdeki bütün doktorlarda olduğunu anlattı. Bununla birlikte son günlerde İpekbayrak’ın üst üste nöbet tutmak zorunda bırakıldığı ve bunun da genç kadının psikolojisini bozduğu öne sürüldü.

TTB: “Araştırıyoruz”

Türk Tabipleri Birliği ise yaptığı açıklamada “Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının ağırlığı giderek artmaktadır. Meslektaşlarımızın büyük çoğunluğu tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Bu üzücü olaya ilişkin olarak gerekli incelemenin yapılacağını ilgili hastanedeki çalışma şartlarının gözden geçirilerek varsa eksikliklerin giderilmesi varsa uzman doktorların baskısını araştırıp girişimde bulunulacağız” dedi.

Hekimler öfkeli

Olaya tepki gösteren asistan hekimler ise “Uzun süredir büyük bir hayal kırıklığının parçası olmaya zorlandığımızı görüyoruz. Yeryüzünde başka örneği olmayan kesintisiz nöbetler artık çekilmez oldu. Hekimler arasındaki usta-çırak ilişkisi anlamsız bir hiyerarşiye dönüştü. Asistan hekimler yataklı servislerde 40-50 hasta takip etmeye, polikliniklerde tek başlarına 50 hasta bakmaya başladı. Bunun son kurbanı da yoğun baskılar ve zor şartlarda çalışan arkadaşımız Azize oldu” dediler.

VATAN

Yorum bırakın