64. Hükümetin Sağlık Bakanı’nı Tanıyalım

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından Sağlık Bakanlığı’na yeniden Mehmet Müezzinoğlu getirildi. Mehmet Müezzinoğlu kimdir?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni kabinenin açıklnmasının ardından 64. hükümette yeniden Sağlık Bakanlığı görevine getirildi.

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU KİMDİR?

9 Ocak 1955’te Batı Trakya Gümülcine’de doğan Müezzinoğlu, çocukluk ve gençlik yıllarını Rumeli’de geçirdi.

Müezzinoğlu, 1970 yılında İstanbul’a geldi. Lise tahsilini İstanbul İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Batı Trakya’ya döndü. Genç bir doktor olarak ideallerini gerçekleştirmenin ancak ata vatanında mümkün olduğunu düşündüğünden, 1983 yılında Meriç Nehri’ni aşarak Türkiye’ye iltica etti.

1983-1986 yılları arasında İstanbul Haseki Hastanesinde iç hastalıkları ihtisasını tamamlayan Müezzinoğlu, 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu.

Müezinoğlu, aktif siyaset hayatına 1992 yılında Refah Partisi’nde katıldı. AK Parti’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı ve İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

2002 – 2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçimlerinde İstanbul, 2011 Genel Seçimlerinde Edirne’den milletvekili seçilen Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 57. Sağlık Bakanı oldu. 2014 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından tekrar Sağlık Bakanlığı görevine atandı.

2007 seçimlerinde İstanbul, 2011 seçimlerinde Edirne, 2015 seçimlerinde ise 25. dönem Bursa milletvekili seçildi.

Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin üyesi olan Müezzinoğlu, orta düzeyde Yunanca ve İngilizce biliyor. Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık üç yıllık bakanlığı döneminde de birçok önemli projeye imza attı. Kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştirilen şehir hastanelerinin temeli bu dönemde atıldı.

Müezzinoğlu’nun başlattığı 30 ildeki 34 şehir hastanesinin tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. 18 şehir hastanesinin sözleşmesi imzalanırken, 7 projenin finansal kapanış töreni gerçekleştirildi. Avrupa’nın en büyük hastanelerinden biri olan Bilkent Şehir Hastanesi ile Mersin Şehir Hastanesinin 2016 yılı Haziran ayında hizmete açılması planlanıyor.

Müezzinoğlu, bakanlık görevi süresince hareketli yaşam projelerine de ağırlık verdi. Hareketli yaşamı teşvik, obezite ile mücadelede farkındalık oluşturmak için Türkiye’nin hemen her ilinde düzenlenen etkinliklere katıldı. Bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla 1 milyon bisiklet dağıtımı çerçevesinde birçok etkinliğe katılarak pedal çevirdi.

Hürriyet

aa_picture_20150518_5365139_high

mehmet

Yorum bırakın