Tıp Fakültesi’nde Okumak

Tıp Fakültesi’nde Okumak

Tıp fakültesinde okumak istediğinizi çevrenize yansıtmalısınız. Özellikle ilkokuldan beri gelen “çalışkanlık” huyunuzu lisede de devam ettirip ailenizi ve arkadaşlarınızı buna ikna etmelisiniz. Yoksa karşılaşacağınız durum budur. Siz yinede içten içe doktorluk sevdanızı yaşayın. Tercih dönemindeyse yüksek sesle söylemeye başlarsınız.

Fakülteye başladıktan sonra ise olaylar çok karmaşıklaşacaktır. Mesela sosyal çevrenizdeki muhataplarınız bazen anlamsız şekilde reaksiyonlar vereceklerdir. Bolca ve boşça güleceklerdir. Ne olduğunu anlamaya kalkışmadan sizinde onlara eşlik etmeniz sağlığınız açısından en güzelidir. Neyin nasıl olduğunun hiçbir önemi yoktur bu fakültede. Sizde bolca gülümseyin.

Birde sınavlar vardır. Yazılı veya sözlü sınavlar. Mühim olan bunlara sağlam bünyeyle tepki vermektir. Amacınız okulda derece yapmak değilse genelde sınavları sadece geçilmesi gereken küçük bir tümsek olarak görmelisiniz. Yok ben derece yapmalıyım derseniz o tümsek size yüksek yüksek tepeler oluverir.

Bazen hocalarınıza sorular yöneltebilirsiniz ama cevaplar yüz güldürücü olmayabilir. Hatta bazen cevap olmayabilir de. Çoğu kez soruyu soranın siz olduğunuz bile tartışılacaktır. Tavsiye odur ki, “neyse yaa” deyip geçmeniz.

TUS

Birde zor bela okulun sonuna gelirsiniz. Lisedeki tayfanız çoluk çoçuğa karışmıştır. Sizde yavaş yavaş öğrencilikten sıyrılayım derken bir sürpriz daha vardır. TUS. Baş belasıdır kendileri. Birde bundan sonrası vardır. Neyse oraya şimdi girmeyelim.

İyi seyirler.

Yorum bırakın