DOKTOR ADAYLARINDAN İLK YARDIM DERSİ

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri, KO-MEK kursiyerlerine ilk yardımeğitimi verdi.
İlk yardım konusunda farkındalık yaratmak için toplumsal sorumluluk projesi hazırlayan KOÜ Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) kursiyerlerine ilk yardım konusunda eğitim verdi. İlk yardım konusunda en kısa sürede yapılması gereken doğrular ve yapılması gereken yanlışları KO-MEK kursiyerlerine anlatan geleceğin doktorları, kursiyerler tarafından dikkatlice dinlendi.

ds
KO-MEK Leyla Atakan Kurs Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilk yardım seminerinde öğrenciler, kursiyerlere uygulamalı ilk yardım dersi verdi. KOÜ Tıp Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve aynı zamanda öğrencilerden sorumlu olarak projeye katılan Prof. Dr. FethiyeKolaylı yapılan uygulama dersinin faydalı olacağını ifade ederek, “Her yıl Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine gruplar oluşturarak her birine toplumsal duyarlılık projesi veriyoruz. Benim grubum ilk yardım konusunda farkındalık oluşturmak için bir çalışma gerçekleştiriyor” dedi.
Kolaylı, özellikle KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerle birlikte olmak istediklerini belirtti. Tıp Fakültesi olarak farklı projeler yapmakta olduklarını ifade eden Kolaylı, “Bu toplumsal projelerden mutluyuz, çok güzel sonuçlar alıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

Yorum bırakın