‘Doktor Dövmek’!

Önce biraz “bütün doktorlar aynı değil”, “iyi olanları da var onlara saygım sonsuz”, “yaptıkları iş çok zor farkındayız” gibisinden bir yağ çekmeyle başlıyoruz. baştan yağ çekelim ki, önyargılı olmadığımız anlaşılsın.

sonra objektif gibi görünerek yanlı bir hikaye anlatıyoruz. ama aslında çok objektifiz, biz öyle inanıyoruz yani. ama kendimize göre objektifiz.

biz bu hikayede melekten de iyiyiz. hiç suçumuz yok. hatta normalde kimsenin yapmayacağı kadar saygılıyız, çok iyi niyetliyiz.

aaa o da ne? biz o kadar iyi, süper masum bir insanken doktor bize böyle böyle yaptı.

bundan sonra doktora başlıyoruz saydırmaya. çünkü hikayeyi kendi tarafımıza çektik bile zaten.

sonradan gelsin doktor düşmanları, başlık altını küfürlerle, “dövmek lazım”, “öldürmek lazım”larla doldursunlar. böylece arkadan desteğimiz de gelmiş oldu.

işte doktor dövmeyi haklı gösterdik:)

mi acaba?

bir kişi, hayatı boyunca ne kadar doktorla muhatap oluyor sizce? buradaki hikayelerin bir çoğu, hayatında toplamda 10 kez doktorla muhatap olmuş ve kötü olay yaşamış kişilerin anlık sinirlerini gelip buraya boşaltma hikayeleri. ya bir doktor günde kaç hastayla ve daha önemlisi hasta yakınıyla muhatap oluyor?

siz herkesi kendiniz gibi “akıllı”, “bilinçli” mi sanıyorsunuz? hastaya doğru tedavi uyguladığınız halde “sen ne iğnesi yapıyorsun, serum tak yeter!!!!” diye üstünüze yürüyen insanlar olduğunu bilmiyor musunuz sanki? hasta olmadığı halde sırf rapor almak için hastaneye gelen, bu sebeple başkalarının hakkını yediği yetmiyormuş gibi bir de doktor rapor vermeyince sinirlenip ortalığı dağıtan?

poliklinikte sıra beklememek için, 2 yıldır mevcut şikayetleri için acil servise gelen ve “hocam siz burdan bizi sevk etseniz?” diye soran, yapamam diyince sinirlenip ortalığı yıkan, etmediği hakaret kalmayan? neymiş, 2 yıldır bundan çekiyormuş, bi yardımcı olsaymışız? bi tek sen kendin bu sebeple geldin diye düşünüyorsun dimi, aynı gün içinde 30 kişi aynı isteklerle geliyor bilmiyorsun tabi.

hastane bağımlıları var bi de. evde kocası dövdüğü için, sokağa çıkmasına izin vermediği için psikolojik sorunları ortaya çıkmış, her hafta hastaneye gelip bir türlü geçmeyen şikayetlerini dile getirenler?

ölümcül hastaya müdahele ederken, burun akıntısı için tamı tamına uzunca bir 15 dakika beklediğini söyleyenler? ölümcül hasta var, onunla ilgileniyorum dediğinizde “bizimle ilgilenmeniz için illa ölmemiz mi lazım!!!!” diye bağırıp küfür edenler?

vesaire vesaire… bu adamlar çıkıyorlar, etraflarındaki insanlara hikayeler anlatıyorlar. ama kendi yaptıklarını anlatmıyorlar. ve sonra diyorlar ki doktorları dövmek lazım!

bak güzel kardeşim. doktorlara sövüyorsun, dövmek lazım diyorsun, hatta iyice uçup “öldürmek lazım” diyorsun. hiç düşündün mü, bu adamların senden ne farkı var? yani neden böyle aşağılık insanlar oldular? senden ne farkları vardı yahu?

sana göre cevap hazır, çünkü egoları tavan yaptı, kendilerini bir şey sanmaya başladılar. neden? çünkü doktor oldular, götleri kalktı. herkesi aşağı görmeye başladılar. hatta “senin gibi üniversite mezunlarını” bile! ilkokul mezunu vatandaşı ezseler sıkıntı yok ama sen üniversite mezunusun! insan gibi insansın bu yüzden!

zorunlu askerlik gibi, zorunlu sağlık çalışanlığı yapma kanunu çıkarılmalı. sadece 1 hafta! 1 hafta bile yeter. insanlar görsünler bakalım doktorlar ne şartlarda çalışıyormuş. ne sığırlarla muhatap oluyorlarmış. buraya gelip “doktor dövmek için” haklı sebep göstermeye çalışanların anlattıkları hikayelerin bir de öteki yüzlerini görseler!

ben doktorların kötü davranma hakkı olduğunu savunmuyorum. ama bu ülkede insanlıktan çıkmışların çoğunluğu sebebiyle doktorlar işini düzgün bile yapsa, iyi bile davransa, o doktorun dövülmesi gerektiğine inanan insanlar var. çünkü adam doktorun haklı olduğunu göremiyor, komşusundan duyduğu tedavinin daha yi olacağına koşulsuz inanıyor! ve komşusunun söylediğini yapmayan her doktor dövülmelidir bu yüzden! çünkü o doktor hiç bir şey bilmiyor!

devam edin bakalım doktor dövmelere. doktorlar sayenizde hiç risk almıyorlar artık. büyük ameliyatların hiçbirini yapmıyorlar. çünkü bir komplikasyon olursa hayatıyla ödeyecek bunu. e o zaman neden uğraşsın doktor? hasta ameliyat olmazsa hayat kalitesi düzelmeyecek, ama en azından ölme riski yok. böylece doktorun da “dövülme” riski yok. hastayı başka doktora yönlendireyim de, benden çıksın, başıma bir iş gelmesin diyen doktorlar var artık.

siz doktor dövmek gibi aşağılık bir işi normal gösterme çabasında devam edin hayatınıza. ilkeller…

Ekşi Sözlük Teşekkürler 

Yorum bırakın