İKON 2016 Aile Hekimliği Kongresi Mayıs Ayında Yapılacak

Türkiye’nin Aile Hekimliği alanında en bilinir ve büyük kongrelerinden olan İKON 2016, 3. İSTAHED Aile Hekimliği Kongresi’ni 11-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Antalya Rixos Sungate Otelde gerçekleştirecek. İstanbul Aile Hekimliği Derneği’nin (İSTAHED) ev sahipliğini yapacağı kongreye Türkiye’nin her yerinden uzman akademisyenlerin, aile hekimlerinin ve aile sağlığı hemşirelerinin katılması bekleniyor.

İSTAHED, 2010 yılı itibariyle tüm ülkede sağlık ocağı sisteminden Aile Hekimliği sistemine geçişin tamamlanması ile  değişen birinci basamak sağlık hizmetlerine hızla uyum sağlamış ve İstanbul’da gerçekleşen İSTAHED Akademi Sürekli Tıp Eğitimleri‘ni hayata geçirmişti. Bu eğitimler online olarak da tüm Türkiye’deki 22 bin Aile Hekiminin izleyebilmesi için erişime açılmıştı.

Aile hekimliği birey ve ailelere sürekli ve çok yönlü sağlık hizmeti veren, biyolojik, klinik ve davranış bilimleriyle iç içe olan, faaliyet alanı içinde, tüm yaş gruplarını, her iki cinsiyeti, tüm sistemleri ve bütün hastalıkları kapsayan bir sistemdir. Mezuniyet sonrası sürekli eğitim de bu sistemin bir parçasıdır.

İKON 2016 Düzenleme Kurulu adına Kongre Başkanı Dr. Mehmet Gökhan KARA İSTAHED’in kanıta dayalı güncel tıbbi bilgilerin dışında mesleki sorunların da ele alındığı bilimsel ve sosyal bir kongre düzenlemeyi hedeflediğini dile getirdi.

KARA “Bu amaçla her yıl bahar aylarında yapılan Ulusal İKON kongreleri aile hekimliği açısından önemli yer tutmakta.
Bilimsel ve sosyal bu programın yanı sıra gerek mevzuat hakkında gerekse hukuki konularda aile hekimliğinin dünü ve bugünü ele alınmakta, yarını daha sağlam inşa etmek için çalışmalar düzenlenmektedir.
Kongre süresince bilimsel oturumlar dışında; okullar, kurslar, her gün dijital platformda canlı yayınlanan paneller ve gün sonunda ise çeşitli sosyal programlar yer alacak.” dedi.

Kongre web sitesindeki davetiye metninde “Türkiye’de Aile Hekimliğini bilimsel, sosyal yönlerini birlikte tartışmayı, ülkemizde aile hekimliği modeline birlikte şekil verebilmeyi hedefleyen İSTAHED Yönetim Kurulu ve İKON 2016 Düzenleme Kurulu verimli bir kongre için birinci basamak sağlık çalışanlarını 3.İSTAHED Aile Hekimliği Kongresi’ne katılmaya davet ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Kongre Facebook sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın