Tarsus’da Şiddet’e uğrayan hekim arkadaşları için sağlıkçılar isyan etti

Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisinde dün meydana gelen bir olayda Acil Tıp Uzmanı bir vatandaş tarafından darp edilmişti. Hastanede yetkili sendika olan Sağlıksen, bugün basın açıklaması yaparak şiddet olayını sert bir dille kınadı.

Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisinde dün meydana gelen bir olayda Acil Tıp Uzmanı bir vatandaş tarafından darp edilmişti. Hastanede yetkili sendika olan Sağlıksen, bugün basın açıklaması yaparak şiddet olayını sert bir dille kınadı.

Hastane personelinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen basın açıklamasında,

Tek görevi, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakârca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızın sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarına tanık olmaktayız.

Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse de hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir.

Bunun çirkin bir örneğini daha önceki gün tekrar yaşadık

Hastanemiz acil servisinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr.Özgün Kösenli fiili saldırıya uğrayarak,yaralanmıştır.

Hiçbir insani ve ahlaki tarafı olmayan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerinin cezalandırılmalarını istiyoruz.

SAĞLIK ÇALIŞANINA DEĞİL, KENDİNİZE ZARAR VERİYORSUNUZ

Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın top yekün sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir.

Kendisini veya yakınını iyileştirmek için vargücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır.

BİRLİĞE VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Ülkemizin son zamanlarda başına bela olan terör saldırılarının yoğun olduğu ve hemen hergün şehit haberlerinin geldiği bu karagünlerde,birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda,hastalara şifa, dertlilere deva derdinde olan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırılar yüreğimizi dahada kanatmaktadır. Bu vesileyle aziz vatanın aziz şehitlerinide saygıyla anıyoruz.Gazilik mertebesinde olanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ

Birlik beraberlik vatan ve kutsal değerlerimizin en yoğun duygularla yaşanılan bu günlerinde,doktorumuza yapılan saldırıyı kınamaktan daha ötesini yapması için ilgili bakanlıkların yapacağı çalışmaların takibinde olacağımızı taahhüt ediyoruz.Yukarda değinildiği gibi,kutsal değerlerden nasibini almadığını düşündüğümüz bu ve benzeri kişilerin cezalandırılması için her kurumu,her sorumluyu,herkesi göreve davet ediyoruz.Artık sözde kalmasını istemediğimiz sağlıkta şiddetin cezasız kalması durumunda,bu olayların büyüyerek toplumsal bir olay haline dönüşmesinden endişe ederken,artık kendini güvende hissetmeyen sağlık çalışanlarının görevlerinden ayrılmaları gibi bir durumla da karşı karşıya kaldığımızı üzülerek söylemek isteriz.Hekim sıkıntısının had safhada olduğu hastanemizde,daha bugün itibariyle içerisinde saldırıya uğrayan doktorumuzunda olduğu iki hekimimiz görevlerinden çekilmişlerdir.Böyle giderse hastanede çalışacak hekim bulamayacağımızı beyan ederken,sağlıkta şiddetin çözüm olmadığını bir kez daha haykırıyoruz.

Kanuni Sultan Süleymanın Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi sözünü hatırlatırken herkes için sağlık herkese sağlık diyoruz…

Dün olduğu gibi, bugünde sağlık çalışanşarının hep yanlarında olduk, yarınlar da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Şiddetin her türlüsüne olduğu gibi, saldırı ve yıldırmalara karşı sonuna kadar

mücadele edeceğiz. Ezilmeyeceğiz, ezdirmeyeceğiz. Uğradıkları çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, değerli arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, saygılar sunuyorum.

Erol YILMAZ DEMİREZEN

Tarsus Sağlıksen İlçe Başkanı

kaynak: Tarsus Kulisi

 

Yorum bırakın