Şehit Dr. Ersin Arslan anıldı: Doktora şiddet ülkemizin yüz karası

Antep’te bir hasta yakını tarafından 4 yıl önce öldürülen Dr. Ersin Arslan ölüm yıl dönümde katledildiği hastanenin önünde meslektaşları tarafından anıldı.

Dr. Ersin Arslan adı verilen hastanenin önünde Tabip Odası, GAHD, GAHEDER, Türk Sağlık-Sen, SES, Genel Sağlık- İş ve GASED’in oluşturduğu Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi basın açıklaması yaptı.
Bir dakikalık saygı duruşundan sonra ortak basın açıklamasını okuyan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağça, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ne diyor: ‘Doktora şiddet ülkemizin yüz karası. Sağlık personelimizin itibarı doğru yere oturtulmalı’ Evet! Yüz karası! Ve bu ülkeyi yıllardır siz yönetiyorsunuz! Hastane tuvaletinde katledilen Ersin, SABİM’le taciz ettiğiniz Melike, göz göre göre/göz yumula yumula hastanede öldürülen Kamil Abi, Sevgili Aynur sizin yanlış politikalarınızın kurbanıdır” dedi.
Bugün sağlıkta kaos ortamının yaşandığını belirten Ağça, “Hızla bakılmak zorunda olunan hastalar, Hızla bitirilmek zorunda olunan vizitler, hızla bitirilmek zorunda olunan ameliyatlar, hızla çekilmek zorunda olunan filmler, hızla takılmak zorunda olunan serumlar, hızla yapılmak zorunda olunan dolgular… Kısaca; sağlıkta dönüşüm tramvayı bizi sağlıkta kaos durağına getirmiştir. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda, iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, teknisyenlik yapılmaz!Nitelikli sağlık hizmeti verilmez!” dedi.

Sağlık Bakanı’na seslenen Ağça: “Yeter! Sizin göreviniz halkın sağlığını korumaktır, sağlık çalışanlarını korumaktır. Sağlık çalışanları birer cam tüp değildir. “Düştü, kırıldı” deyip ayağınızın ucuyla bizleri itip geçemezsiniz. Sizi; şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye çağırıyoruz” dedi.

@Evrensel

Yorum bırakın