Nisan 2016 Tıpta Uzmanlık Sınavı’na itirazlar büyüyor!

TUS sonuçlarını açıklayan ÖSYM, sınavdaki iki sorunun iptal edildiğini bir sorunun da şıkkının değiştirildiğini duyurdu. Adaylar tepkili…

10 bin katılımın olduğu Nisan 2016 Tıpta Uzmanlık Sınavı sonucu yüzlerce Tıp doktoru önceden açıklanan cevap anahtarlarına göre netlerinin ciddi şekilde az hesaplandığını ve mağdur edildiklerini belirityor. ÖSYM’nin sonuçları açıkladığı 28 Nisan’dan beri sosyal medya bu konuyla çalkalanıyor.

ÖSYM, 2016-TUS ve 2016-STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) sınavını 10 Nisan 2016’da gerçekleştirdi. 28 Nisan 2016 tarihinde sınav sonuçlarını açıklayan ÖSYM, sınavdaki iki sorunun iptal edildiğini bir sorunun da şıkkının değiştirildiğini duyurdu.
Sonuçların açıklanmasıyla birlikte TUS adaylarından itirazlar gelmeye başladı. İptal edilen sorularla birlikte soru doğru soru sayılarının düştüğünü ve mağdur edildiklerini belirten yüzlerce aday ÖSYM’ye tepki gösteriyor.
“İTİRAZ ETMENİN BEDELİ DE AĞIR”

2016 TUS mağduru adaylar mağduriyetlerini şöyle dile getiriyor:

“TUS için pek çok kişinin yaptığı doğru sayısı farklı geldi. STS-Tıp sınavında (denklik alma sınavı) 2 soruyu iptal eden ÖSYM bu soruları doğru kabul etmeden iptalleri yansıtmadı, 60 doğru yapan öğrenci sınavı geçmesi gerekirken doğru sayısını iptallerle 58’e düşürüp sınavda bıraktılar.
Daha öncesi sınavlarda 55 doğru yapan 5 iptal ile (Eylül 2015 STS TIP) sınavı kazandı.

Şimdi bu durumlara itiraz etmek için ÖSYM itiraz başı 5 TL istiyor hiçbir zamanda itirazları kabul etmedi bu kurul. Bununla birlikte eğer kendin gidip kontrol etmek istersen 50 TL oturum başı para istiyor.
Pek çok kişi BIMER’e de CIMER’e de yazdı. Ancak ÖSYM hala sorumsuz davranıyor.. Pek çok emsal mahkeme kararında iptal sorular öğrenci lehinde değerlendirilir yazıyor ancak ÖSYM bunları da kulak arkası ediyor.”
ÖSYM’nin bu mağduriyeti gidermeye yönelik açıklaması merakla bekleniyor.
2016-TUS ve 2016-STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) Sınav Sonuçları açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor:

10 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (2016-TUS İlkbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Temel Tıp Bilimleri Testindeki 61. sorunun iptal edilmesine, Temel Tıp Bilimleri Testindeki 74. sorunun “B” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine, Klinik Tıp Bilimleri Testindeki 9. ve 53. soruların iptal edilmesinekarar verilmiştir. Bahsedilen soruların bu sınav ile eş zamanlı uygulanan 2016 -STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi sınavında da yer aldığı göz önünde bulundurularak değerlendirme işlemi tamamlanan 2016-TUS ve 2016- STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) sınavlarının sonuçları, 28 Nisan 2016 tarihinde saat 13.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

@SÖZCÜ

Yorum bırakın