Yeni mezunlardan; intern fonksiyonlu doktor nedir?

Intern fonksiyonlu doktor nedir?

Intern neydi intern emekti asistan ona ismiyle seslendi. Evet selvi boylum beyaz scrubslima da bağlayıp ambulans arkası yazısı olacak insan midir intern. Modanın kendine yakışanı giymesi midir scrubsin kendine yakışanını giymesi midir? Ortaçağda bir düşünce akımı mı? Hadi bi bana yardım et söyleyeyim sana.

‘intern’ boşlukları doldurandır aynen öyle canım benim ne eksikse o olandır.

Bazen sekreterdir intern telefonlara cevap veren kan isteklerini giren, bazen hasta yakınıdır hastaya gideceği yere kadar eşlik eden hemşiredir tansiyon ölçen şeker bakan bt odalarında sıra bekleyendir ekartordur çokça zaman. Sabahları vizite eyvah geç kalıcam acelesiyle kalkıp scrubsin varlığına şükredendir asansörü beklemeden üçer beser adımladığı merdivenlerde nefes nefese kalipta vizite yetiştiği için mutlu olandır. Abi geçen bi ameliyata girdik konuşmasıyla başlayan ve evet ameliyatı yapmış gibi anlatan birbirine kıdem basandır intern. Nöbetlerde gözü yolda olandır iki kahve elinde gelen dostlarıyla iki dakika muhabbet için on takla atandır.

TUS belası mı yoksa hekimlik sevdası mi ayrımında kafası karışandır. Sona yaklaştıkça sıkı sarılandır okuluna arkadaşlarına. Vizitlerde odalara bazı bazı sığmayan görünmez olduğunu zanneden topluluktur ki nerde bu internler sesi yankılanır koridorda her birinin yokluğunda. Adı olmayandır çoğu için. Ne olursa olsun aslında hekim olmasına ramak kalmış çıraklardır da unutulan budur aslında. Ama kim ne derse desin en çok da efektif olduğun senedir iyi yada kötü en keyiflisidir güzel dostların varsa. Internluk sona geldiğini anladığın andir. Bitti çocuklar sizle bitirdim hem de…

Dr. Demet Alkılınç – İstanbul Tıp Fakültesi 2016

 

Yorum bırakın