Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi Türkiye’ye Örnek Olacak

Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi yapılan düzenleme ile yepyeni bir hal aldı. Hasta bekleme alanları, tedavi ve müdahale odaları ve görsel düzenlemeleri ile daha ferah modern ve aydınlık bir hale gelen acil servis, yapılan yeşil sarı ve kırmızı alan düzenlemeleri ile de hastaların daha rahat ve hızlı sağlık hizmeti almasına olanak sağlayacak.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk, yapılan yeni düzenlemenin acil serviste hasta ve çalışan konforunu artıracağını, alınan önlemler ile de olası şiddet olaylarının büyük oranda azalacağını belirtti. Hasta ve hasta yakını bekleme alanlarında kafeterya, kütüphane, tv, açık alan(bahçe) gibi sosyal alanların da mevcut olduğunu, vatandaşlara en iyi en kaliteli sağlık hizmetini hızlı bir şekilde sunmayı hedeflediklerini söyleyen Berk, yeni düzenlemenin acil serviste istenilen alan ve yerlere daha kolay ulaşım sağlayacağını, serviste yaşanabilecek kargaşaları azaltacağını, hasta yakınlarının daha iyi koşullarda ve alanlarda hastalarını bekleyeceğini, sağlık çalışanlarının işlerini daha rahat yapabileceğini, ifade etti.

Kurulan KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehlikesinde müdahale) Birimi, İzolasyon Odası, Dekontaminasyon Odası gibi özellikli yerlerin de faaliyete geçtiğini, etkin üçlü tiraj sisteminin uygulandığını, bu yeni görünüm ve düzenlemenin ise Türkiye’deki diğer hastanelere örnek olacağının altını çizen Başhekim Erhan Berk, 90 yatak kapasiteli ve günde yaklaşık 1500 hastaya hizmet veren yeni acil servis ünitemiz Malatya’mıza vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun, dedi.

 

 

Yorum bırakın