Tıp öğrencisi olmak şimdiden bana zarar vermeye başladı!

İngiltere’de yaşayan, tıp fakültesi birinci sınıf öğrencisi Luke, ‘’Eylül ayından bu yana tıp öğrencisi olmama rağmen şimdiden bana zarar vermeye başladı.’’ diyor

‘’Tıp fakültesinden önce duygusal, maneviyatı güçlü ve doğa ile bağı olan biriydim .  Şimdi ise duyarsız ve boş hissediyorum.  Önceden, zor durumda olan insanları gördüğümde kendimi  kötü hissederdim  Şimdi ise hiçbir şey hissetmiyorum.  6 ay önceki kendimi geri istiyorum.’’  diyen Luke,  Physician Suicide Letters Answered kitabının yazarı Pamela Wible’ye yazdığı mektubunda yardım istiyor.

İşte Wible’nin tavsiyeleri…

Sevgili Luke,

Yalnız değilsin.  Tıp öğrencilerinin tamamı seninle benzer problemleri zaman zaman yaşıyor.

  1. Başkalarının hayallerini çalmasına izin verme, hayallerine sahip çık.
  2. Bu mesleği başlamanda ilham kaynağı olan ve doktor olma hayalini gerçeğe dönüştüren kişilerin tavsiyelerinden yararlan.  Olumsuz kişilerden uzak dur.
  3. Fiziksel sağlığını iyi yönet, iyi ye, iyi uyu.  Ruh ve beden sağlığın arasındaki dengeyi iyi kur.  Haftada bir masaj yaptırmanı şiddetle tavsiye ederim.  Masajın yararları sadece fiziksel değil, başkalarını önemsemek için önce kendini önemsemelisin.
  4. Duygusal sağlığını iyi yönet.  Üzgünsen ağla, gözyaşları arındırıcıdır.  İnsanlar duygularını bastırıp dışa vurmadıklarında hissizleşiyor ve hasta oluyor.
  5. Manevi sağlığını iyi yönet.  İstersen dua et, istersen meditasyon yap; ruhsal bağlantını tekrardan kazanacağını göreceksin.
  6. Başkalarının sağlığını da iyi yönetmelisin.  Kendine özen göstererek, sadece hastalarına değil sınıf arkadaşlarına ve hocalarına da yardım etmiş olacaksın.  Çünkü onlar da yaralı.
  7. Kendini iyi hissettiğinde, hastaların gözüne tekrar bakmayı dene.   Onların acılarına tanıklık ettiğinde, gerçek samimiyeti de hissedeceksin.

İyi yolculuklar dilerim

Sevgiyle,

Pamela

Yorum bırakın