Yeni Rektör Kızılay, Çiçek Yerine Demokrasi Şehitlerine Yardım Çağrısında Bulundu

İnönü Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü devir teslim töreni ile resmen görevine başladı. Kızılay, öncelikli görevlerinin üniversiteyi FETÖ terör örgütü mensuplarından temizlemek olduğunu vurguladı.

Rektör Ahmet Kızılay ayrıca tebrik ve kutlama amacıyla çiçek gönderilmemesini bunun yerine 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ne yardım çağrısında bulundu;

Rektörlüğümüze kutlama amaçlı çiçek gönderilmesi yerine “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz” için açılan İnönü Üniversitesi Vakfı hesabına yardım yapılması bizleri memnun edecektir.

Saygılarımla.
Prof. Dr. Ahmet Kızılay
Rektör

Hesap No: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VAKFI  T.C. ZİRAAT BANKASI
TR 30000 100 1490 12630158 5031

 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Üniversitemizi, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 yılında bir dünya üniversitesi yapacağımıza inanıyorum. Bunun için bilimde, sanatta, sporda ve eğitimde büyük bir atılım yapmayı hedefliyoruz. İnönü Üniversitesini dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına sokmak temel amacımızdır.” dedi.

Rektörlük görev devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bayrağı aldıkları yerden çok daha öteye götüreceklerine inandıklarını belirterek ilk önceliklerinin FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olan kişileri üniversiteden temizlemek olduğunu söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Biz bu süreçleri sürdürürken 12 Temmuz’da üniversitemizin rektörlük seçimini yaptıktan 3 gün sonra 15 Temmuz’da ülkemiz ağır bir darbe girişimi ve hain bir darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin birlik, beraberlik, tek vücut olması, sahaya inmesiyle bu hain darbe teşebbüsü akim kaldı ve yerle bir oldu. FETÖ terör örgütü ülkemizi iç savaşın eşiğine getirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Bütün bu süreç içerisinde ortaya koyduğumuz dünya üniversitesi olma hedefinin yanı sıra, birinci öncelikli görevimiz ülkemizde bu hain darbe teşebbüsünü yapan FETÖ terör örgütüne, bunun üniversitemizdeki bağlantılarına, üniversitemizdeki ilişkilerine yönelik olarak bunları üniversitemizden temizlemektir. 15 Temmuz ülkemizin bir beka meselesidir. Bu mesele üniversitemizle ilgili bütün hedeflerimizin önüne geçmiştir. Dolayısıyla bu birinci önceliğimizdir. Bugünden itibaren diğer işlerimizin yanı sıra, mesaimizin çoğunu bu meseleye harcayacağız. Bu, ülkemiz için vazgeçilmez bir önemi haiz, öncelikli ve hayati bir meseledir.”

Üniversitede gerekli atılımları yapmak için yeni, güçlü ve dinamik bir ekip kuracağını da dile getiren Rektör Prof. Dr. Kızılay konuşmasına şöyle devam etti: “Hastanemizin büyük bir borç yükü vardır. 124 Milyon TL’nin üzerinde bir borç yükü olduğunu geçen hafta sayın başhekimimizden dinledik. Bu borç yükü konusunda ivedi bir şekilde çalışarak öncelikle vadesi geçmiş olan 78 Milyon TL için acil çözüm arayacağız.”

Konuşmasında, “Üniversitemizin akademik ya da idari tüm birimlerinde özellikle eğitimle ilgili bütün alanlarında atılım yaparak başarıyı sağlayacağımıza inanıyorum.” diyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay: “Öncelikli olarak ekibimizi kuracağız. Şimdiye kadar üniversite yönetiminde bulunan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Onlar da beni anlayışla karşılayacaklardır. Bu atılımı yapmak için yeni, güçlü ve dinamik bir ekip kurmak istiyorum. O nedenle bu arkadaşlarımdan da bu özveriyi göstermelerini istirham ediyorum. Üniversite-şehir kaynaşmasını sağlamak adına şehrimizle bütünleşerek yola devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum bırakın