Bu Liseden Mezun Olanların Yarısı TIP Kazandı!

2016 yılı ÖSYS sonuçları açıklandı. Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi başarısını her yıl olduğu gibi artırarak devam ettirdi. Ayrıca bu eğitim öğretim yılı alınan sonuçlarla “REKORLAR YILI” olarak tarihe geçti.

18 son sınıf öğrencisinin 500 üzeri puan alarak tercih yaptığı okul, Kırşehir Eğitim tarihinde bir rekor kırdı.

Bu yıl, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi’nden mezun olan 67 öğrencinin %50 si ,Türkiye’nin eğitimde kendisini kanıtlamış devlet üniversitelerinin TIP Fakültelerine yerleştiler. Bu sonuçla da yeni bir rekorun daha sahibi oldular.

33 Tıp Fakültesine yerleşen öğrenciler Hacettepe Tıp, Cerrahpaşa Tıp, Çapa,Ankara,Gazi ,Erciyes ,Uludağ,Cumhuriyet ,Yıldırım Beyazıt gibi köklü ve en yüksek puanla yerleşilen üniversitelerin TIP FAKÜLTELERİNE yerleşmesi ayrıca dikkat çekti.Öğrenciler Özel Tıp fakültelerine rağbet göstermediler.

11 öğrenci ise tercihlerini MF4 ten yana kullanarak ve Mühendislik-Mimarlık fakültelerine yerleştiler. Mühendislik tercihlerinde ise Endüstri ,Elektrik –Elektronik ,Bilgisayar ,Uçak Mühendisliği ve Makine Mühendisliği yoğun tercih edilirken, Üniversite olarak TOBB, ODTÜ,Hacettepe,İTÜ tercihleri dikkat çekti.

Diş Hekimliği, Hukuk ve Boğaziçi İngilizce İktisat diğer tercih edilen okullar oldular.

Yorum bırakın